Herdenking bij het oorlogsmonument. Foto: Gerard van Warmerdam
Herdenking bij het oorlogsmonument. Foto: Gerard van Warmerdam Gerard van Warmerdam

Dodenherdenking

Actueel 302 keer gelezen

Zoetermeer – Woensdag 4 mei vindt in Nederland de Nationale Herdenking plaats. Ook de gemeente Zoetermeer herdenkt op 4 mei en nodigt haar inwoners uit voor het bijwonen van de herdenking bij het oorlogsmonument in het Wilhelminapark.

Om 19.25 uur vertrekt een stille tocht vanaf de Nicolaas kerk aan de Dorpsstraat 24. Trommelaars van muziekvereniging Kunst en Vriendschap en leden van de scoutinggroep John McCormick lopen voorop. Zij dragen alle kransen en bloemstukken en worden gevolgd door burgemeester Bezuijen, leden van het Contact Oud Mariniers en een afgezant van de Amerikaanse ambassade. Iedereen wordt uitgenodigd bij de stille tocht aan te sluiten.
Na aankomst van de stille tocht bij het oorlogsmonument in het Wilhelminapark volgt om 20.00 uur twee minuten stilte. Na het leggen van kransen en bloemen houdt burgemeester Bezuijen een toespraak. Aansluitend draagt een leerling van IKC De Springplank het winnende gedicht van het Nationaal Comité 4 en 5 mei voor. U kunt daarna in het defilé aansluiten en eventueel zelf bloemen leggen bij het monument. Voor belangstellenden is er een tribune tegenover het monument aan de Julianalaan geplaatst. Afhankelijk van het weer vliegt een aantal vliegtuigen van de Rotterdamse Aero Club (RAC) over het Wilhelminapark voor een eerbetoon aan de gevallenen en omgekomen vliegers.

Uit de krant