Storytellers brengt De Vliegende Hollander. Foto: Milan van Weelden.
Storytellers brengt De Vliegende Hollander. Foto: Milan van Weelden.

Musical De Vliegende Hollander in speciale theatertent bij Snowworld

Actueel 344 keer gelezen

Zoetermeer - Storytellers, het stadsgezelschap van Zoetermeer, brengt van 11 t/m 22 mei de originele Nederlandse musical De Vliegende Hollander terug naar Zoetermeer.

De musical vertelt het verhaal van het beruchte spookschip van kapitein Willem van den Decken. Hij daagt God uit door op Paaszondag uit te varen in een gruwelijke storm en wordt verdoemd over de zeeën te zwerven tot het einde der tijden. Enkele jaren na zijn verdwijning rust de VOC een expeditie uit om de kostbare lading terug te vinden. Scheepsjongen Rook, de enige opvarende die aan de vloek ontkwam, wordt tegen zijn zin op speurtocht gestuurd naar Van den Decken en de Hollander.
De musical met muziek van Tjeerd de Haas en teksten van Sebastiaan Smits wordt gespeeld in een speciale theatertent naast Snowworld in het Buytenpark.  Na de succesvolle samenwerking bij de voorstellingen Oberon en Halloween lag een nieuw partnerschap met Snowworld daarom voor de hand.

De tent biedt onderdak aan 200 bezoekers en het live orkest.
De voorstellingen zijn te zien van 11 t/m 22 mei a.s. en kaarten zijn te reserveren via www.devliegendehollandermusical.nl.

Uit de krant