Hans Denkers (links in het midden) overhandigt symbolisch de sleutel van Sportschool Denkers aan zijn broer Herman, links Janet en rechts Ingrid. Foto Kees van Rongen
Hans Denkers (links in het midden) overhandigt symbolisch de sleutel van Sportschool Denkers aan zijn broer Herman, links Janet en rechts Ingrid. Foto Kees van Rongen

Denkers blijft Denkers na afscheid Janet en Hans

Actueel 2.285 keer gelezen

ZOETERMEER - Hans en Janet Denkers hadden de laatste weken van maart afscheid genomen van alle sportgroepen. Op de laatste avond wilden ze met stille trom de sportschool verlaten. Hun opvolgers Herman en Ingrid Denkers dachten daar anders over. Zij hadden leden opgeroepen om Hans en Janet een waardig afscheid aan te bieden.

Door Kees van Rongen

Leden, velen al vanaf de eerste dag lid, reageerden geschokt, toen Janet en Hans Denkers eerder dit jaar bekend maakten, dat zij na 34 jaar op 1 april zouden stoppen. Hans kon de leden meteen gerust stellen. “Mijn broer Herman en schoonzus Ingrid nemen de sportschool over.” Hans en Janet werden in die laatste weken overladen met cadeaus. “Onvoorstelbaar,” zegt Janet. “En dan die laatste avond. Plotseling stonden meer dan honderd leden ons op te wachten met een daverend applaus,” vertelt Hans. Voor de leden van Fitness, Zwem- en Budoschool zijn Herman en Ingrid Denkers geen onbekenden. Zij draaien al zes jaar mee in de sportschool. “Dus Denkers blijft Denkers”, zeggen Hans en Herman in koor.
Herman is oorspronkelijk een horecaman. “Tien jaar geleden besloot ik een sportopleiding te volgen. Als jongere broer (55) van Hans kwam ik vaak in de sportschool. “Inmiddels is hij een allround sportleraar voor fitness, budo en zwemles,” zegt Hans. “En Ingrid, naast sportinstructeur, was zij parttime tandartsassistente, gaat nu fulltime aan de slag in de sportschool.”

Persoonlijke begeleiding
Sportleraar Hans Denkers, derde dan judo en jiu jitsu, begon als 30-jarige 1 januari 1988 Sportschool Denkers aan de Meerzichtlaan. Bijna 35 jaar gaf hij les. Samen met zijn even sportieve vrouw Janet runde hij de sportschool met de nadruk op persoonlijke begeleiding.
Het is een gevarieerd gezelschap, dat dagelijks tussen 09.00 en 22.00 uur, in het weekend tot 18.00 uur, in de sportschool aanwezig is. Peuters, die al vanaf 2,5 jaar in het verwarmde zwembad aan het water wennen. “In die 34 jaar hebben zeker 17.500 kinderen hier leren zwemmen,” vertelt Hans trots. Ook volwassenen leren hier zwemmen. “De gemeente stimuleert volwassenen, die niet kunnen zwemmen, bij ons zwemles te nemen. Zij kunnen met de ZoetermeerPas bij ons terecht,” legt Herman uit. “Daarnaast zijn er kinderen van de buitenschoolse opvang, die hier schoolzwemmen hebben.” Daarnaast wordt het zwembad gebruikt voor warmwater gym, aquarobic en aquafit.

Jong en oud
“Jongeren en ouderen trainen in de fitnesszaal met cardio-apparatuur en allerlei toestellen hun spieren en conditie, in de andere sportzaal voor judo, jiu jitsu en aikido wordt ook BBB-training en Body ‘n Soul beoefend. Wie dat wil, kan na het sporten nog naar de sauna, het zwembad en in de sportkantine iets gebruiken.”
“Onze kracht is de groepsles met consequent warming-up en cooling down. Daarnaast individuele lessen zoals de afslankcursus. De combinatie van sporten, voeding en mindfullness zorgen voor resultaat, ” weet Herman. “In een bewegingsprogramma van tien weken helpen we de mensen hun levensstijl te veranderen. Als extra stimulans krijgen de deelnemers een deel van hun cursusgeld terug als zij na tien weken minimaal vijf kilo zijn afgevallen.” Hans: “Meer dan 3500 mensen zijn hier al geslaagd in hun doel om af te slanken.” In de ochtenduren zien we in de sportschool de ouderen bij MBVO (Meer Bewegen Voor Ouderen). “Zij praten na afloop graag na onder het genot van koffie of iets anders in de serre van de sportkantine. Nieuwe leden verwelkomen we graag in de sportschool met een aantrekkelijke kennismakingscursus fitness tegen een gereduceerd tarief,”
Wat we nu gaan doen? “We hebben een tuin, camper, kinderen en kleinkinderen,” reageren Janet en Hans.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

De leerlingen van het Alfrink College.
Alfrink tweede bij toernooi Olympic moves 18 apr, 16:16
Stadshart Daily Plaza wordt hét overdekte boodschappencentrum van Stadshart Zoetermeer met de focus op dagelijkse benodigdheden.
Trekpleister naar Stadshart Daily Plaza in Zoetermeer 18 apr, 15:17 3
Nieuw seizoen bij Buurttuin Zoete Aarde
Programma buurttuin Zoete Aarde 18 apr, 12:18
Cantiamo tijdens het slotapplaus. Foto: Leon Koppenol
Cantiamo levert huzarenstukje 18 apr, 12:15
Afbeelding
Mooie resultaten springers Pro Patria bij toernooi 18 apr, 11:14
Jongeren maken Theater Na de Dam
Jongeren maken Theater Na de Dam 18 apr, 11:07
 Op dit moment worden jaarlijks zo’n 1.100 kinderen geboren in HagaZiekenhuis Zoetermeer. Foto: hagaziekenhuis.nl
HagaZiekenhuis kiest voor behoud van geboortezorg in Zoetermeer 18 apr, 10:18 10
Joost Suijten (links) opent alweer zijn tiende restaurant.
Joost Suijten streeft naar 40 Pannenkoe's 18 apr, 10:09