Fietsen in Zoetermeer is goed geregeld. Foto: Gerard van Warmerdam
Fietsen in Zoetermeer is goed geregeld. Foto: Gerard van Warmerdam Gerard van Warmerdam

Zoetermeer krijgt van Fietsbond prijs voor beste grote fietsstad

Actueel 435 keer gelezen

Zoetermeer - Fietsers zijn zeer te spreken over Zoetermeer als Fietsstad. Zoetermeer sleept de prijs in de wacht voor beste grote fietsgemeente

Ieder jaar houdt de Fietsersbond enquêtes onder fietsers over de fietskwaliteit van steden en dorpen. Zoetermeer eindigt al een aantal jaar in de hogere regionen maar de beste fietsgemeente was eerder nog niet gelukt. 

Zoetermeer is door fietsers uitgeroepen tot beste grote fietsgemeente omdat fietsers vinden dat fietsroutes goed verlicht zijn, er zijn voldoende fietsparkeerplekken en fietspaden en ook zijn fietsstroken vaak breed genoeg zijn.

In het najaar van 2021 zijn er maar liefst 48.000 enquêtes ingevuld, verdeeld over alle 352 gemeenten. Dit is een hoogtepunt voor de Fietsstadverkiezing want zoveel enquêtes waren er niet eerder, en nog nooit waren alle gemeenten representatief in het onderzoek. Op 2 juni 2022 wordt er bekendgemaakt in welke gemeente fietsers het meest tevreden zijn maar Zoetermeer is in ieder geval al bij de beste vier geëindigd. Donderdag krijgt Zoetermeer haar prijs voor grote fietsgemeente uitgereikt.

De gemeente Gooise Meren is door fietsers uitgeroepen tot beste middelgrote fietsgemeente. De gemeente Schiermonnikoog is door fietsers uitgeroepen tot beste kleine fietsgemeente.
De gemeente Alphen-Chaam is ten opzichte van de Fietsstadverkiezing in 2020 de meeste plekken gestegen en verdient daarmee de prijs voor snelste stijger.

Fietsersbond
De Fietsersbond behartigt de belangen van fietsers. De bond heeft 31.000 leden, meer dan 1800 vrijwilligers en 160 lokale afdelingen die actief werken aan betere fietsvoorzieningen.  De Fietsersbond maakt zich hard voor betere fietspaden, fietsverlichting, OV fietsen en groen licht voor fietsers. Ook zet de bond zich in voor goede fietsroutes. En heeft ook zelf diverse mooie fietsroutes op haar site staan.

De Fietsersbond wil fietsers centraal stellen.
Ook kijkt de bond naar de toekomst en heeft een fietsvisie voor 2040 opgesteld onder het motto ‘Heel Nederland fietst.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Het bevrijdingsconcert – dat overigens gratis toegankelijk is - richt zich met de muziek en dansen vooral op de oudere bezoekers, maar iedereen is welkom, ongeacht de leeftijd. Foto: HGOS
Bevrijdingsconcert Zoetermeer en Magisch Zoetermeer brengen de muziek van toen tot leven 25 apr, 13:00
In het HagaZiekenhuis is een menopauze poli waar de huisarts een verwijzing voor kan geven, maar je kunt ook terecht bij een zelfstandig werkende overgangsconsulente.
Informatieavonden over de overgang in HagaZiekenhuis Zoetermeer 25 apr, 12:47
Sigrid van den Berg van Sigrid Uitvaartbegeleiding – Jouw uitvaart, jouw wensen. Uw laatste afscheid, persoonlijk en met zorg vormgegeven. Foto: Babet Hogervorst
Ontdek Sigrid Uitvaartbegeleiding - Waar een afscheid een leven vertelt 25 apr, 12:36
Ochtendwandelen met de boswachter. Foto: Rob de Wind Fotografie-Filmproducties
Dauwtrappen in het Bentwoud met de boswachter 25 apr, 12:28 1
Taptoe in Zoetermeer. Foto: Gerard van Warmerdam
Verhuisbedrijf Henneken wordt hoofdsponsor van de Taptoe Zoetermeer 25 apr, 11:48
Zang- en acteertalent Sil van der Zwan in zijn studio achter de piano. Foto: André van der Wiel
15-jarig creatief talent Sil van der Zwan houdt alle opties open 25 apr, 11:04 2
De natuur beleven vanaf het water. Foto: pr
Natuur beleven in de polder met rondvaartboot De Meervaarder 25 apr, 10:50
Foto: Martijn Mastenbroek
Feestelijke opening Kabouterpad Balij 24 apr, 16:15 21