Onthulling eerste Tiny Forest 'het Boslokaal'
Onthulling eerste Tiny Forest 'het Boslokaal' Ton van Zeijl

Eerste Tiny Forest in Noordhove

Actueel 184 keer gelezen

Zoetermeer - Kinderen van basisscholen de Baanbreker en de Buut bomen geplant in het eerste Tiny Forest van Zoetermeer in Noordhove. Komende tijd komen er nog twee Tiny Forests bij, in Seghwaert en Rokkeveen. De kinderen van de Buut en de Baanbreker hebben na de officiële opening meteen hun eerste les gehad over ‘Hoe plant ik een boom’.

Jakobien Groeneveld, wethouder Openbare Ruimte en Groen: “Ik vind het echt fantastisch dat het eerste Tiny Forest aangeplant is in Noordhove. Dit extra groen is een aanwinst voor de stad. Wat ik hier zo bijzonder aan vind, is dat het kleine bos samen met de scholen is ontworpen en aangeplant. Het kleine bos wordt echt een plek waar de kinderen veel leren en voor de buurt een mooie ontmoetingsplek”.
De officiële opening bestond uit het onthullen van het bord en het planten van de eerste boom ter ere van Maaike Pribnow , initiatiefneemster van dit Tiny Forest. Op 16 november wordt ook het Tiny Forest naast de Hof van Seghwaert aangeplant. De officiële opening is om 9.00 uur. Op dit moment vinden er gesprekken plaats met scholen over de komst van een Tiny Forest in het Floriadepark. Daarna volgt een bijeenkomst met de buurt.


Uit de krant

Afbeelding
Lezing over wonen voor senioren 26 mei, 11:26
Afbeelding
Demodag bij de Bouwhof 26 mei, 11:16
Afbeelding
Vierde Stationsstraat weer afgesloten voor auto's 26 mei, 10:24 2
Afbeelding
Zorgen over voortbestaan van Voorjaarskermis 26 mei, 09:24 5
Afbeelding
Avontuurlijk genieten bij Scouting Impeesa 25 mei, 09:11
Afbeelding
Teamwinnaars op stap met koets door Zoetermeer 24 mei, 09:41
Afbeelding
Gezellige high tea in de perenboomgaard 24 mei, 09:00
Afbeelding
Meiden DSO naar finale Haaglanden Cup 23 mei, 18:28