Ad Klok vertelt graag over de Klaverbladloop. Foto: Nico Mos
Ad Klok vertelt graag over de Klaverbladloop. Foto: Nico Mos

Ilion klaar voor de Klaverbladloop

Actueel 217 keer gelezen

Zoetermeer - De voorbereiding van de jaarlijkse Klaverblad is korter dan andere jaren omdat de organisatie pas een paar weken geleden groen licht heeft gekregen voor de hardloopwedstrijd door Zoetermeer. Een flinke uitdaging voor coördinator Ad Klok om de wedstrijd op zondag 14 november tot een succes te laten worden.

Door Nico Mos

“De inschrijvingen lopen fantastisch. Je ziet dat iedereen gewoon blij is dat ze de Klaverbladloop weer kunnen lopen”, steekt Ad Klok van Ilion van wal. “We hebben goede hoop dat het beperkt aantal startbewijzen, dat we tot onze beschikking hebben, allemaal kunnen uitgeven. Toch willen we al te grote drukte vermijden. Bij de 5km. hebben we, sinds de laatste keer, een aparte categorie opgenomen en dat is de categorie tot en met 16 jaar. We willen hiermee ook middelbare scholieren aantrekken met prijzen als bioscoopbonnen. Ilion is een brede vereniging en dat maken wij ook echt waar. Wij willen heel graag dat iedereen de Klaverbladloop komt lopen. Voor de scholierenloop, de 1 km loop, bedraagt de inschrijving 1 euro. Daar willen we geen drempel. De overige afstanden zitten vanaf 7 euro. Daarmee zijn we de goedkoopste loop in de regio”.

Omdat Klaverblad Verzekeringen als hoofdsponsor achter Ilion staat kan de club de kosten laag houden. Daarnaast hebben we veel kleinere sponsoren. De lunchpakketten bijvoorbeeld, die door ons worden verstrekt, komen vanuit de Dorpsstraat. Bakkerij Ammerlaan verzorgt de broodjes en de krentenbollen. ‘t Kaashuys verzorgt de kaas en de slager verzorgt de ham. Eco Plaza levert vegetarische erwtensoep. Nieuw dit jaar is de pasta party, die door Di Niente in de Dorpsstraat wordt verzorgd op zaterdag 13 november vanaf 18:00 uur. Voor € 8.50 kan iedereen genieten van een heerlijke pasta. Tevens is er dan de mogelijkheid voor een last minute inschrijven. Er is heel veel verbondenheid. Wij hebben overigens een garantstelling van Netwerk Zoetermeer, de city marketing van Zoetermeer[HOK|TM8] de businesclub, die bij een eventueel negatief saldo garant staat”.
Volgens Ad Klok kijken lopers en organisatie enorm uit naar de Klaverbladloop. “Er zit dit jaar alleen wel meer druk op de ketel. Normaliter beginnen we al met de organisatie in januari/ februari, maar dit jaar pas vanaf 23 september (toen de corona maatregelen werden opgeheven, red.). De samenwerking met de gemeente verloopt heel prettig”, zegt hij. Het hele parcours is autovrij, maar op bepaalde wegen en kruisingen plaatsen wij verkeersregelaars.”

Uit de krant

Afbeelding
Lezing over wonen voor senioren 26 mei, 11:26
Afbeelding
Demodag bij de Bouwhof 26 mei, 11:16
Afbeelding
Vierde Stationsstraat weer afgesloten voor auto's 26 mei, 10:24 2
Afbeelding
Zorgen over voortbestaan van Voorjaarskermis 26 mei, 09:24 5
Afbeelding
Avontuurlijk genieten bij Scouting Impeesa 25 mei, 09:11
Afbeelding
Teamwinnaars op stap met koets door Zoetermeer 24 mei, 09:41
Afbeelding
Gezellige high tea in de perenboomgaard 24 mei, 09:00
Afbeelding
Meiden DSO naar finale Haaglanden Cup 23 mei, 18:28