Klassieke muziek staat centraal
Klassieke muziek staat centraal Jan-Evert Zondag

Workshops tijdens Klassiek Zoetermeer

Actueel 193 keer gelezen

Zoetermeer - Kom in november ontdekken waar jouw talent ligt binnen het klassieke genre. Tijdens deze editie van Klassiek Zoetermeer zorgt organisator Netwerk Zoetermeer ervoor dat er een diverse keuze van workshops is waar je aan mee kan doen. 

Alle onderdelen van Klassiek Zoetermeer vinden plaats tussen maandag 15 november en zondag 21 november.
Op 20 november vindt de Oosterkerkscratch. Binnen één middag krijg je een koorstuk aangeleerd en in de avond treed je al op voor publiek. Johan van Oeveren neemt je tijdens de repetitie overdag van 14.00-17.30 uur mee in de bladmuziek van het koorstuk. Het concert begint ’s avonds om 20.00 uur.  Meer informatie en inschrijving: www.klassiekzoetermeer.nl.

Bij CKC Zoetermeer kun je op maandagavond 15 november meedoen met een workshop Opera Zingen door zangpedagoge Sandra van den Brand. Op woensdagavond 17 november kun je meedoen met de workshop Klassiek Ballet. Of meld je aan voor de workshop Dirigeren op donderdag 18 november. De dirigent van het Ebony Ensemble geeft je de eerste stappen voor het dirigentschap. De verrassende workshop Schilderen op Klassieke Muziek geeft je op zaterdag 20 november de kans om jouw gevoel bij deze muziek weer te geven op papier.
Verder kan je op woensdag 17 november gratis het Lunchpauzeconcert in de Oude Kerk bijwonen. Het concert wordt verzorgd door het trio Andrew Wong (barokviool), Anna Lechengyi (viola da gamba) en Mimoe Todo (klavecimbel). Het concert vindt plaats van 12.45 tot 13.15 uur en de kerkzaal is open vanaf 12.15 uur. Daarnaast vindt op 19 november in de avond het speciale Klassiek Zoetermeer concert plaats in de Oude Kerk. Ook dit concert is gratis bij te wonen.

Wil je graag meedoen met de workshops of één van de concerten bijwonen? Meer informatie en inschrijving voor de workshops en de Oosterkerkscratch is te vinden op de website: www.klassiekzoetermeer.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Initiatiefnemers Pritha en Sham te midden van ruim 900 pakken maandverband voor vrouwen in Zoetermeer en Paramaribo. Later in het jaar worden ook de weeshuizen in Bali weer voorzien. Foto: pr
Vele pakken maandverband voor vrouwen in Zoetermeer en scholieren in Paramaribo 19 uur geleden 3
De nieuwe auto van "Tuingezel
Tuingezel verwelkomt nieuwe auto, nu nog chauffeur 22 uur geleden
Johannes Passion op Goede Vrijdag
Indrukwekkende Johannes Passion in Stadstheater 27 mrt, 18:14
Ruim honderd bezoekers lieten zich verrassen door de uiteenlopende creaties van porselein en de intrigerende schilderijen. Foto: Monique Kievits
Publiek verrast door nieuwe exposities bij Franx 27 mrt, 16:47
Het Ebony Ensemble. Foto: Richard Jetten
Familievoorstelling Peter en de wolf door Ebony Ensemble 27 mrt, 16:27
Lucien Groenewegen, burgemeester Bezuijen, Cor Pronk en Olaf Sonius. Foto: Fred Ronald
Tevredenheid bij burgemeester en politie want misdaadcijfers dalen 27 mrt, 16:09
De prijswinnaars: Amy, Demi, Justine, Tobias en Arie. Foto: Gerard van Warmerdam
Blije gezichten bij uitreiking cultuurprijzen 27 mrt, 16:05
Intocht AvondVierdaagse afgelopen jaar.
Inschrijven voor de AvondVierdaagse 26 mrt, 16:16