Bus 71 naar Rokkeveen en bus 70 naar Noordhove op station Centrum West. Foto Kees van Rongen
Bus 71 naar Rokkeveen en bus 70 naar Noordhove op station Centrum West. Foto Kees van Rongen

Ondanks verdwijnen bus 72 toch goed OV

Actueel 1.209 keer gelezen

ZOETERMEER - “We kunnen gelukkig weer naar theater, filmhuis en bioscoop. Vooraf of na afloop ergens in het Stadshart koffie drinken, lunchen of een hapje eten. Alleen de inwoners van de wijk Rokkeveen hebben pech. Bus 72 rijdt niet meer in de wijk,” dat schrijft Yvonne Borsboom.

Door Kees van Rongen

De redactie van het Streekblad heeft het onderzocht. Immers de wijk Rokkeveen, gescheiden door spoorlijn en rijksweg A12, ligt nog al verwijderd van het stadscentrum. Inmiddels zijn we tot de conclusie gekomen, dat het openbaar vervoer heel goed geregeld is ook voor de inwoners van de wijk Rokkeveen. Weliswaar rijdt bus 72 niet meer, maar wel bus 71. Deze bus 71 telt maar liefst 19 haltes in de wijk Rokkeveen. Elk half uur kunt u op de bus stappen. Met deze bus 71 kunt u naar Centrum West grenzend aan het Stadshart of naar station Lansingerland-Zoetermeer. Bij dat station is de aansluiting met Randstadrail met vele haltes in de diverse wijken. Overigens is mevrouw Borsboom toch ongelukkig dat bus 72 niet meer rijdt. “Daarmee kwam ik dichterbij het theater, filmhuis en bioscoop. Bovendien reed bus 72 naar halte Wilhelminapark dat dichtbij de Dorpsstraat ligt. De gemeente zegt: ‘dan pak je toch de ouderenbus’. Maar dat is geen lijnbus. Wellicht een uitgelezen kans voor Ton Lammertink van de pas opgerichte ouderenpartij GOED,” vindt mevrouw Borsboom.
Connexion verzorgde tot augustus 2019 het busvervoer in de regio Haaglanden. Vanaf die tijd regelt EBS de dienstregeling. Op 25 augustus 2019 is het vervoer gegund aan EBS. EBS is een combinatie van het Nederlandse EBS Public Transportation en het Poolse Mobilis. Deze twee zijn onderdeel van de Israëlische Egged Group. Zij zijn met bijna vijfduizend bussen een van de grootste busvervoerders ter wereld. Zij verzorgen gedurende 11,5 jaar het openbaar vervoer in de regio Haaglanden.
“Door corona is het aantal reizigers sterk gedaald,” zo meldt EBS op haar website (ebs-ov.nl). “Begin dit jaar zijn we met een afgeslankte dienstregeling begonnen. Daardoor verviel bus 72, maar bus 71 rijdt wel van en naar de wijk Rokkeveen. We hebben bewust gekozen voor maatregelen, die reizigers zoveel mogelijk ontzien. Belangrijke verbindingen blijven zoveel mogelijk in tact. We blijven service verlenen zoals we dat in de afgelopen periode steeds zijn blijven doen.”
Bij Centrum West is een servicepunt van HTM, waar passagiers van EBS met vragen terecht kunnen. Via de genoemde website kunt u terecht bij de klantenservice.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Genieten van een biertje op het Nicolaasplein
Bierfestival voor goede doel op Nicolaasplein 19 apr, 10:05
De twee mantelzorgers hebben het rapport met aanbevelingen aangeboden aan wethouder Ingeborg ter Laak. Foto: pr
Zoetermeerse mantelzorgers hebben behoefte aan erkenning en ontzorgen 18 apr, 16:32
De leerlingen van het Alfrink College.
Alfrink tweede bij toernooi Olympic moves 18 apr, 16:16
Stadshart Daily Plaza wordt hét overdekte boodschappencentrum van Stadshart Zoetermeer met de focus op dagelijkse benodigdheden.
Trekpleister naar Stadshart Daily Plaza in Zoetermeer 18 apr, 15:17 3
Nieuw seizoen bij Buurttuin Zoete Aarde
Programma buurttuin Zoete Aarde 18 apr, 12:18
Cantiamo tijdens het slotapplaus. Foto: Leon Koppenol
Cantiamo levert huzarenstukje 18 apr, 12:15
Afbeelding
Mooie resultaten springers Pro Patria bij toernooi 18 apr, 11:14
Jongeren maken Theater Na de Dam
Jongeren maken Theater Na de Dam 18 apr, 11:07