Charlie Aptroot is blij dat de onenigheid met de gemeente verleden tijd is. Foto: Netwerk Zoetermeer
Charlie Aptroot is blij dat de onenigheid met de gemeente verleden tijd is. Foto: Netwerk Zoetermeer

Einde aan BTW impasse met de gemeente

Actueel 256 keer gelezen

Zoetermeer - De gemeente Zoetermeer heeft aan Netwerk Zoetermeer laten weten dat de btw die de stichting sinds 2019 over de subsidie moet afdragen door het btw-compensatiefonds van de overheid wordt vergoed. 

Het bestuur van Netwerk Zoetermeer is opgelucht en blij met deze duidelijkheid en met de compensatie van de btw door het rijk. Netwerk Zoetermeer ontvangt de subsidie als bijdrage in de kosten voor het samenstellen van het Zoetermeerse evenementenprogramma en voor het organiseren van beeldbepalende en maatschappelijke en culturele evenementen voor de bewoners en bezoekers van de stad. 

Voorzitter Charlie Aptroot reageert tevreden over het bericht van de gemeente: “Met deze duidelijkheid is de continuïteit van onze samenwerking met de gemeente gewaarborgd. Het is een voor Nederlandse begrippen unieke relatie tussen overheid en het bedrijfsleven, die al 30 jaar succesvol is en die de gemeente veel kosten bespaart. Omdat de businessclub financieel bijdraagt aan de evenementen die Netwerk Zoetermeer organiseert is de samenwerking al decennialang goed voor een prettig woon- en werkklimaat in onze stad. We gaan snel in gesprek met het college om de nabije toekomst van onze samenwerking verder vorm te geven.’”

Gratis toegankelijk
De btw-plicht was in 2019 ontstaan door een gewijzigde toonzetting in de subsidiebeschikking van de gemeente. Sindsdien beschouwt de belastingdienst de samenwerking als een inkooprelatie, met een gewijzigde fiscale positie als gevolg. Al die tijd bestond het risico dat Netwerk Zoetermeer zelf voor de kosten moest opdraaien, die volgden uit de gewijzigde situatie. “Helaas heeft het erg lang geduurd voordat de gevraagde duidelijkheid werd gegeven, maar nu deze er is kunnen we ons weer richten op het evenementenprogramma voor de stad. De komende maand staan zowel de Halloweenkermis als Klassiek Zoetermeer op het programma”, licht Aptroot toe. “De evenementen en festivals die Netwerk Zoetermeer organiseert, zoals het Bevrijdingsfestival, Culinair Zoetermeer en Klassiek Zoetermeer, zijn gratis toegankelijk en hebben een cultureel en sociaal-maatschappelijk belang. De samenwerking die we als businessclub hebben met de gemeente zorgt ervoor dat deze festivals ook in de toekomst voordelig georganiseerd kunnen worden én voor de Zoetermeerders gratis toegankelijk blijven.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

JobHulpMaatje helpt bij de zoektocht naar werk.
Nieuw voorjaarsprogramma JobHulpMaatje 20 feb, 11:44
Robert Verhaaf hangt zijn schilderijen op in de Baztille.
Expositie 'Die weg of Mijn weg' in Ateliers BaZtille 20 feb, 11:35
Drie personen zijn met behulp van een hoogwerker van de brandweer uit de woning gehaald.
Brandweer redt drie personen uit woning in Oosterheem wegens keukenbrand 19 feb, 15:54 1
Foto: Tim Brabander en zijn trainer/coach John Zwalve.
Tim Brabander Nederlands Kampioen Judo 19 feb, 15:30
Stefan de Walle en Eva Van der Gucht overtuigen in toneelstuk Herman
Briljant spel laat rollen verrassend omdraaien 19 feb, 15:24
Scholekster op het gazon van het CKC in het oude dorp. Foto Arno van Berge Henegouwen
Natuur onder de loep 19 feb, 14:49
De Natuurtuin
Rondwandeling in de Natuurtuin 19 feb, 14:43
Samenwerking tussen Hof van Seghwaert en Fonteynenberg
De Hof van Seghwaert en Fonteynenburg gaan voor groei 19 feb, 14:07