Afbeelding

Fortune Fairytales met 35 jaar LOIS LANE

Actueel 303 keer gelezen

Zoetermeer - De dames van Loïs Lane treden al ruim 35 jaar op en vierden dit jubileum bij Cultuurpodium Boerderij met de tour ’35 Years As One’. Muziekjournalist Martin Reitsma was er bij, deed een interview en zag een zinderende show temidden van onder meer een aantal Zoetermeerse fans. 

De LP’s van de dames werden goud en platina, ze wonnen een Zilveren Harp en ze stonden in het voorprogramma van de ‘Nude’-tour van Prince! De soundcheck beloofde al veel. Zangeressen Monique en Suzanne Klemann hadden veel zin in dit optreden na anderhalf jaar niet op het podium te hebben gestaan. De zussen hadden een sterke live- band om zich heen, de sound klonk als vanouds voortreffelijk.

Er volgden sterke hits zoals Break it Up, Amsterdamned, My Best Friend, It’s The First Time, Fortune Fairytales, I Wanna Be, Sex, Qualified, twee ABBA hits: Summer Night City en Mama Mia. Voorts aansprekende hits van The Supremes zoals The Happening en Come See About Me.

Na de pauze genoot het publiek opnieuw van de persoonlijke verhalen, opwindende anekdotes en de mix van oude en nieuwe songs. Lois Lane kan in deze vorm nog vele jaren mee.

Vooraf deed Martin Reitsma een interview met de dames. Dit ging over de moeilijke periode die ook zij doormaakten als gevolg van de coronaperikelen. De hoogtepunten uit hun carriére, de cultuursector en het feit dat de overheid te weinig investeert in de cultuur in Nederland. Voorts de wisselende corona-gerelateerde reacties op social media toen Monique en Suzanne aankondigden weer te gaan optreden en natuurlijk 35 jaar Lois Lane dat gevierd wordt met deze tournee. 

Het verhaal is te zien via bijgaande muziekvideo van Omroep Midvliet. Productie en Montage door Wijnand Krabman. 

De video is voor onze lezers te zien via het aanklikken van de link: 

https://www.youtube.com/watch?v=nB_9Liiv0MU

Uit de krant

Afbeelding
Lezing over wonen voor senioren 26 mei, 11:26
Afbeelding
Demodag bij de Bouwhof 26 mei, 11:16
Afbeelding
Vierde Stationsstraat weer afgesloten voor auto's 26 mei, 10:24 2
Afbeelding
Zorgen over voortbestaan van Voorjaarskermis 26 mei, 09:24 5
Afbeelding
Avontuurlijk genieten bij Scouting Impeesa 25 mei, 09:11
Afbeelding
Teamwinnaars op stap met koets door Zoetermeer 24 mei, 09:41
Afbeelding
Gezellige high tea in de perenboomgaard 24 mei, 09:00
Afbeelding
Meiden DSO naar finale Haaglanden Cup 23 mei, 18:28