Diny van Doornewerd is blij dat het Van Harte Resto na de vakantie weer open gaat. Foto: Marcel Daniëls
Diny van Doornewerd is blij dat het Van Harte Resto na de vakantie weer open gaat. Foto: Marcel Daniëls

Van Harte Resto na vakantie open op nieuwe plek

Actueel 1.330 keer gelezen

Zoetermeer - Zoetermeerse inwoners die gewend waren om een hapje te eten bij het Resto Van Harte in het Beroepscollege aan het Van Doornenplantsoen dachten dat met de versoepelingen deze activiteit ook weer zou worden opgestart. Helaas hield de school haar poorten gesloten voor de buurtbewoners en daarmee kwam abrupt een einde aan een goede gezonde, betaalbare maaltijd en sociaal contact met buurtgenoten.

Door Marcel Daniëls

“Weliswaar worden er geen beperkingen meer aan de school opgelegd, maar wij moeten wel iedereen die komt eten scannen in verband met de vaccinatie”, aldus directeur Molendijk van het Beroepsonderwijs. En dat blijkt lastig. Maar dat is niet de belangrijkste reden waarom het dineraanbod is geschrapt.

Molendijk legt uit: “We stoppen met het aanbod aan het van Doornenplantsoen omdat we de praktijkschool in de herfstvakantie terug gaan verhuizen naar de oude locatie aan de Paltelaan. En op deze locatie gaan we het diner wel weer aanbieden. Dat is ook logisch, want de leerlingen kunnen in de praktijkschool dan ervaring opdoen en zo mogelijk doorstromen naar een baan in de horeca”.

Volgens de directeur kunnen de bewoners na de herfstvakantie dan dus gewoon weer gebruik maken van het aanbod “Want”, zo zegt hij. “Dat is maar 10 minuutjes wandelen van de ene locatie naar de andere”.

Nu blijkt dat laatste wat ál te positief, want de afstand blijkt bijna twee kilometer en dat kan mogelijk voor de huidige gebruikers te ver zijn. “Niet voor mij, want ik ben nog redelijk mobiel” aldus Diny van Dodeweerd. Zij maakt, samen met een aantal vooral oudere buurtbewoners, al jaren gebruik van het aanbod van de school. “Maar voor de mensen die slecht ter been zijn, kan de afstand zeker een rol spelen. En hoe zit het met de bereikbaarheid en de parkeergelegenheid bij de Paltelaan?” vraagt ze zich af. Ze is wel blij om te horen dat er een alternatief komt en wacht de ontwikkelingen, samen met de andere vaste deelnemers, met spanning af.

“Want het eten was altijd erg lekker en goed verzorgd. Meestal waren alle tafeltjes bezet. Iedereen, van jong tot oud was welkom en de mensen die € 8,- niet konden opbrengen konden gebruik maken van de Zoetermeer pas. Je kreeg dan een 3-gangen menu met twee wijntjes en koffie”, vertelt zij. De Zoetermeerse kijkt er dus naar uit dat er weer een Van Harte Resto is.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Afbeelding
Column Sebastiaan Smits: Geschiedenis 16 mei, 11:36
Begraafplaats Binnenweg waar algemene kindergraven als de termijn door nabestaanden niet wordt verlengd na 10 jaar worden geruimd. Foto Kees van Rongen
Familie boos over verwijderen van steen kindergraf Binnenweg 16 mei, 10:35 8
The Sprinter Singers tijdens de Nieuwjaarsvoorstelling.
Voorjaarsconcert door The Sprinter Singers 16 mei, 09:33
Bossenbuurt Meerzicht.
15,7 miljoen voor verduurzaming in de Bossenbuurt in Meerzicht 15 mei, 13:32
Programmeur Maartje van der Veen met het nieuwe programma van het Stadstheater. Foto: Fred Roland
Stadstheater is klaar voor een prachtig nieuw seizoen 15 mei, 10:56
Tijdens de Zero waste tour leer je hoe je de hoeveelheid afval kan verminderen.
Boodschappen doen met minder afval? 14 mei, 15:31
Jacky van der Veen met haar ouders en drie vriendinnen na de kroning tot Miss Elite Diversity 2024. Foto PR
Jacky gekroond tot Miss Elite Diversity 13 mei, 16:21 1
Afbeelding
FC Zoetermeer promoveert naar derde klasse 13 mei, 10:27