van links naar rechts: Marc, Pieter, Mieke en Leon.
van links naar rechts: Marc, Pieter, Mieke en Leon.

Het Polderhuis, overnachten in een rijksmonument

Actueel 495 keer gelezen

BERGSCHENHOEK - Het Polderhuis werd in 1906 gebouwd en kent een rijke geschiedenis. In 1976 werd het Polderhuis door de gemeente Bergschenhoek gekocht, waar in 1978 een cultureel centrum en jeugd sociëteit werd geopend. In 2017 ging Het Polderhuis in de verkoop en sinds 2020 is het een Bed en Breakfast.

Bed en Breakfast

Sinds een aantal jaar wonen Mieke en Leon Hoek in het naastgelegen woongedeelte van Het Polderhuis. Toen het Polderhuis vrij kwam, wilden ze hun wilden ze hun droom waar maken. Samen met Pieter Bree en Marc Bloemhard openden ze in mei 2020 een Bed en Breakfast met een horecagedeelte, waar iedereen welkom is voor een lunch of een borrel.

Mogelijkheden

Op deze manier heeft het Polderhuis weer een rol in Lansingerland. Het is een plek voor ontspanning voor de dorpsgenoten. Ook bezoekers uit het buitenland weten Het Polderhuis steeds vaker te vinden. Het Polderhuis biedt zes kamers aan voor overnachtingen, waarvan er twee rolstoeltoegankelijk zijn en een zolder als vergaderruimte. In het horecagedeelte worden er ontbijt, lunches, borrels en feesten georganiseerd. Bezoekers kunnen genieten van het terras, in de tuin of in de lunchroom. Het Polderhuis werkt veel met lokaal gespecialiseerde ondernemers, die duurzaam produceren. Het Polderhuis is ook te huur als trouwlocatie met een heuse bruidssuite. 

Het Polderhuis organiseert jeugdsoos revival

Terug in de tijd

Voor bezoekers van de jeugdsoos organiseert het Polderhuis een revival op 10 oktober van 15:00 uur tot 21:00 uur. Maar eigenlijk is iedereen welkom om te genieten van de jaren ’80 muziek. 

Contactgegevens

Bergweg-noord 1-3
2661 CM Bergschenhoek

Tel: 0102238645

E-mail: info@polderhuisbb.nl 

www.polderhuisbb.nl 

Uit de krant

Afbeelding
“18-jarigen weet niet wat ze moeten regelen" 6 jun., 09:06
Afbeelding
Bobby is het Dier van de Week 5 jun., 15:33
Afbeelding
Herkenningspunt Escher op Zoetermeerse fietsroute 5 jun., 15:26
Afbeelding
Staf FC Zoetermeer is compleet 5 jun., 13:53
Afbeelding
Jubilarissen gehuldigd tijdens het Voorjaarsconcert 5 jun., 12:56
Afbeelding
Geslaagde 'Zoet op zaterdag' 5 jun., 12:07
Afbeelding
Natuur onder de loep 3 jun., 09:31
Afbeelding
Ontdek Jouw Droomcarrière met De Ultieme Lokale Vacaturekrant 2 jun., 21:38