Afbeelding

Succesvol trainingsweekeinde Toerleider

Actueel 241 keer gelezen

Zoetermeer - Met behulp van het Sportakkoord Zoetermeer hebben Scouting Pocahontas en de Zoetermeerse Kanovereniging de Sprinters gezamenlijk een training gevolgd om te komen tot een betere veiligheid op het water voor hun leden. Deze organisaties hebben de officiële training TochtLeiding op het water gedaan. 

Op zaterdag 3 en zondag 4 was het trainingsweekend. Op zaterdag werd de theorie uitgelegd op en rond de Zoetermeerse Plas en zondag werd de lesstof in de praktijk gebracht op de Kaag, inclusief het leiding geven aan noodsituaties op het water en het coördineren van reddingen. Daarbij werd consequent het ‘CLAP-principe’ aangeleerd. Communicatie in de groep, Line of Sight (monitoren van de groep), Avoidance (risico’s vermijden) en Positie bewaken. Een principe die ervoor zorgt dat de tochtleiding zijn verantwoordelijkheid kan nemen op het water. 

Leerzame en gezellige dagen voor Pocahontas en ZKV de Sprinters. Deze verenigingen hebben elkaar gevonden dankzij het sportakkoord en het heeft er ook voor gezorgd dat beide verenigingen makkelijker elkaar weten te vinden voor evenementen en gezamenlijke activiteiten.

Uit de krant