Jamboree on the air
Jamboree on the air

Scouting JMC doet mee aan wereldwijd scoutingevenement

Actueel 305 keer gelezen

ZOETERMEER- Van 15 tot en met 17 oktober 2021 staat de Scoutingwereld in het teken van communiceren via amateurradio en internet. Miljoenen scouts doen wereldwijd mee aan de JOTA-JOTI, het jaarlijkse communicatie- en techniekevenement. Zo ook de scouts van Scoutinggroep John McCormick (JMC).

Tijdens de JOTA-JOTI, de Jamboree On The Air en de Jamboree On The Internet, maken scouts over de hele wereld kennis met de vele vormen van communicatie die er bestaan. Voorbeelden hiervan zijn Facebook, WhatsApp, Instagram, chatten, maar ook semafoor, morsecode en amateurradio.

Op zaterdag 16 oktober gaan bij Scouting JMC de mobieltjes aan de kant en proberen de bevers, welpen, gidsen, verkenners, vrijbuiters, explorers, pivo’s en stamleden samen op verschillende manieren te communiceren. Een mooie kans om zich persoonlijk te ontwikkelen op het vlak van communicatie en techniek.

In en om clubhuis De Chute aan de Van der Hagenstraat in het Zoetermeerse Van Tuyllpark wordt vanaf 9.30 uur een groots Zeeslagspel gespeeld. De scoutingleden proberen in groepjes erachter te komen waar de andere boten in het spel liggen. Daarvoor worden gedurende het zeeslagspel allerlei communicatiespelen gespeeld, waarmee punten te verdienen zijn. Is een opdracht goed uitgevoerd, dan krijgen ze de mogelijkheid om een coördinaat te noemen, waarbij de kans dat er een boot getroffen wordt aanwezig is. Ook hiermee kunnen ze punten verdienen, maar ook verliezen. Aan het eind van de dag worden alle punten bij elkaar opgeteld en is bekend welk groepje als beste het spel gespeeld heeft.

Na het avondeten is er voor de oudere leden ook nog een actief spel op de fiets.

Het scoutingseizoen 2021-2022 is nog maar net begonnen. Bij enkele speltakken is voor dit seizoen nog plek voor nieuwe leden en leiding. Ga jij de uitdaging aan?

Al vanaf 5 jaar is er bij Scoutinggroep John McCormick heel veel te beleven. Hoe ouder je bent, hoe groter en uitdagender het avontuur! Ben je 21 jaar of ouder en vind je het te gek om kinderen en jongeren een uitdagend spelprogramma te bieden en toffe kampen te organiseren? Word dan vrijwilliger.

Informatie over scoutinggroep John McCormick is te vinden op de website: www.johnmccormick.nl.

Uit de krant

Afbeelding
Lezing over wonen voor senioren 26 mei, 11:26
Afbeelding
Demodag bij de Bouwhof 26 mei, 11:16
Afbeelding
Vierde Stationsstraat weer afgesloten voor auto's 26 mei, 10:24 2
Afbeelding
Zorgen over voortbestaan van Voorjaarskermis 26 mei, 09:24 5
Afbeelding
Avontuurlijk genieten bij Scouting Impeesa 25 mei, 09:11
Afbeelding
Teamwinnaars op stap met koets door Zoetermeer 24 mei, 09:41
Afbeelding
Gezellige high tea in de perenboomgaard 24 mei, 09:00
Afbeelding
Meiden DSO naar finale Haaglanden Cup 23 mei, 18:28