Afbeelding

Het gebruiksgemak van een draadloze stofzuiger

Actueel 267 keer gelezen

Menig huishouden is reeds in het bezit van 1 - of misschien wel meerdere - stofzuigers. De grote vraag heeft dan ook onrechtstreeks gezorgd voor een weliswaar nog groter aanbod, wat de keuze uiteindelijk alleen maar lastiger maakt. Toch zien we dat steeds meer gebruikers de traditionele stofzuigers zoals we die tot op heden gekend hebben, steeds vaker lijken om te ruilen voor de zogenaamde draadloze of snoerloze exemplaren. Maar waarom dan? En welke voordelen brengt dit allemaal met zich mee? Wij zoeken het hier graag even voor jou uit.

Wat is een draadloze stofzuiger?

Dat steeds meer mensen voor een draadloze stofzuiger lijken te kiezen, is allemaal wel mooi maar wat houdt dat nu eigenlijk in? En welke pluspunten kunnen zoal aan een dergelijk apparaat worden toegeschreven waardoor het uiteindelijk een betere aankoop blijkt te zijn dan een traditionele stofzuiger? Zoals eerder beloofd, zoeken wij het graag even voor jou uit.

In tegenstelling tot de bedrade toestellen, zijn de draadloze stofzuigers - zakloos of met zak - voorzien van een vrij krachtige oplaadbare accu die het apparaat van stroom moet voorzien. Op die manier kun je de woonkamer, keuken en/ of slaapkamers aan een grondige schoonmaakbeurt onderwerpen. De aanwezigheid van een dergelijke batterij zorgt er tevens voor dat je niet steeds op zoek moet naar een stopcontact en/ of verlengkabel om de stofzuiger te kunnen gebruiken, wat bijgevolg resulteert in een optimale bewegingsvrijheid. En dat lijkt voor heel wat klanten een bepalende factor te zijn in de keuze voor één van de vele draadloze stofzuigers.

Echt geen nadelen? 

Uiteraard zullen de kritische lezers zich onderhand wel gaan afvragen of er dan echt geen nadelen verbonden zijn aan het gebruik van een draadloze stofzuiger. Net zoals met alles, zijn er natuurlijk ook hier wel enkele pijn- of minpuntjes te benoemen die - afhankelijk van hoe je het bekijkt - zwaar of minder zwaar zullen doorwegen. 

Zo dient de batterij van je stofzuiger wel telkens opnieuw volledig te worden opgeladen. Een lege batterij betekent nu eenmaal “geen stroom”, waardoor het logischerwijze moeilijk zal worden om je woonst een opfrisbeurt te geven. Echter, zijn steeds meer bekende merken ook daar met een handige oplossing gekomen en bieden ze de nieuwste toestellen nu vaker standaard met een extra accu aan. Zo kun je de ene accu helemaal laten opladen terwijl je de andere gebruikt.

Daarnaast moet je er ook wel rekening mee houden dat door accu aangedreven stofzuigers minder krachtig zullen zijn dan hun traditionele bedrade vriendjes, wat ergens ook wel logisch is. Hoewel de meest recente draadloze stofzuigers een behoorlijke - overigens vaak instelbare - zuigkracht garanderen, zijn dergelijke apparaten niet meteen geschikt om grote oppervlakken en/ of ruimtes stofvrij te maken/houden.

Bovendien zullen draadloze stofzuigers vaak een tikkeltje duurder in de aankoop zijn waardoor ze niet voor iedereen even toegankelijk blijken en dat is jammer. En al zeker wanneer je kiest voor een draadloze stofzuiger met bijbehorende zak, waarbij je zo nu en dan op zoek moet naar een reeks nieuwe stofzuigerzakken. 

Waarom dan toch kiezen voor een draadloze stofzuiger?

Of je dus al dan niet kiest voor een degelijke draadloze stofzuiger, blijft vooralsnog een geheel persoonlijke keuze en is bijgevolg afhankelijk van elk individu afzonderlijk. Echter, is hij voor normaal gebruik in standaard woningen echt wel een goede aanwinst gebleken, getuige de vele positieve klantenreviews die je op diverse webpagina’s kunt gaan raadplegen.

Daarnaast worden dergelijke apparaten tegenwoordig vaak geleverd met enkele handige extra’s onder het mom van opzetstukken en/ of toebehoren. Zo is een animal care zuigmand voor zij die dieren in huis hebben/ halen; alvast een onmiskenbare aanwinst gebleken. Dit lijstje wordt verder aangevuld met een extra HEPA-filter en tal van andere zuig- en/ of kiermonden. Kortom, de moeite waard om een aankoop ervan ten minste in overweging te nemen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Afbeelding
Column Sebastiaan Smits: Geschiedenis 16 mei, 11:36
Begraafplaats Binnenweg waar algemene kindergraven als de termijn door nabestaanden niet wordt verlengd na 10 jaar worden geruimd. Foto Kees van Rongen
Familie boos over verwijderen van steen kindergraf Binnenweg 16 mei, 10:35 8
The Sprinter Singers tijdens de Nieuwjaarsvoorstelling.
Voorjaarsconcert door The Sprinter Singers 16 mei, 09:33
Bossenbuurt Meerzicht.
15,7 miljoen voor verduurzaming in de Bossenbuurt in Meerzicht 15 mei, 13:32
Programmeur Maartje van der Veen met het nieuwe programma van het Stadstheater. Foto: Fred Roland
Stadstheater is klaar voor een prachtig nieuw seizoen 15 mei, 10:56
Tijdens de Zero waste tour leer je hoe je de hoeveelheid afval kan verminderen.
Boodschappen doen met minder afval? 14 mei, 15:31
Jacky van der Veen met haar ouders en drie vriendinnen na de kroning tot Miss Elite Diversity 2024. Foto PR
Jacky gekroond tot Miss Elite Diversity 13 mei, 16:21 1
Afbeelding
FC Zoetermeer promoveert naar derde klasse 13 mei, 10:27