Foto: Modeltreinen in Zoetermeer. LMV
Foto: Modeltreinen in Zoetermeer. LMV

Open dag modeltreinenshow

Actueel 963 keer gelezen

Zoetermeer - De Lahntalbahn Modelspoor Vereniging (LMV) en Grootspoorclub houdt op zaterdag 16 oktober 2021 een open dag. 

De “Lahntalbahn in N” is het paradepaardje van de vereniging. Deze modelspoorbaan in schaal N (1:160) geniet nationale en internationale bekendheid door de deelname aan diverse treinenbeurzen in het hele land en lovende artikelen in de bekende modelspoor ‘vaktijdschriften’.
In de clubruimte van de LMV staat tijdens deze dag de “Lahntalbahn in N” in zijn geheel opgesteld. De baan heeft het accent op de landschapsbouw en is uniek in de vergaande detaillering. Het wordt wel één van de mooiste N-banen van Nederland genoemd!Het geheel is geïnspireerd op de werkelijkheid van het dal van de rivier de Lahn in Duitsland.
Naast veel verschillende treinen in bedrijf, kunnen bezoekers veel over landschapsbouw e.d. zien en leren, omdat een klein deel van de baan nog in diverse stadia van opbouw is.De modelspoorbaan is opgebouwd uit 32 modules waarvan de hoofdbaan een totale rij-lengte heeft van ruim 75 meter.
Deze open dag vindt plaats op: zaterdag 16 oktober van 12:00 tot 17.00 uur in de clubruimte van de LMV - Grootspoor de ruimte bevindt zich rechts onder de HEMA in het Stadshart te Zoetermeer. Website: www.lahntalbahn.nl
De toegang is gratis.

Uit de krant

Afbeelding
Lezing over wonen voor senioren 26 mei, 11:26
Afbeelding
Demodag bij de Bouwhof 26 mei, 11:16
Afbeelding
Vierde Stationsstraat weer afgesloten voor auto's 26 mei, 10:24 2
Afbeelding
Zorgen over voortbestaan van Voorjaarskermis 26 mei, 09:24 5
Afbeelding
Avontuurlijk genieten bij Scouting Impeesa 25 mei, 09:11
Afbeelding
Teamwinnaars op stap met koets door Zoetermeer 24 mei, 09:41
Afbeelding
Gezellige high tea in de perenboomgaard 24 mei, 09:00
Afbeelding
Meiden DSO naar finale Haaglanden Cup 23 mei, 18:28