VVD maakt zich zorgen over energielevering

Actueel 196 keer gelezen

Zoetermeer De vraag naar elektriciteit stijgt snel. Door diverse energieleveranciers en netwerkbeheerders wordt om aan de stijgende vraag te voldoen geïnvesteerd in de elektriciteitsinfrastructuur. 

Echter, de versterking van het netwerk loopt niet altijd in de pas loopt met de groei van de vraag naar capaciteit, zo blijkt uit een brandbrief van de gemeente Amsterdam aan de staatsecretaris van Economische Zaken en Klimaat. VVD-fractievoorzitter Rob Duiven: “Ik wil weten of zo’n situatie ook in Zoetermeer kan ontstaan. Wat de Zoetermeerse VVD betreft moeten de woningbouw, de energietransitie en de economische ontwikkeling van Zoetermeer en andere ambities niet in gevaar komen door de knelpunten op het elektriciteitsnet” In Amsterdam wordt de komende tien jaar de capaciteit verdubbeld. En desondanks vreest het Amsterdamse gemeentebestuur een dreigend tekort. Rob Duiven: “Ik wil van het college weten of ze deze standpunt delen en bereid is het voorbeeld van Amsterdam te volgen en het rijk om steun te vragen”.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Monique van Damme van de SP overhandigde ruim 1500 handtekeningen aan directeur Peter van der Meer van het HagaZiekenhuis.
Veel handtekeningen tegen afschaling HagaZiekenhuis 21 uur geleden 1
Voor Zoetermeers erfgoed is vooralsnog geen ruimte in Zoetermeer (foto: Gerard van Warmerdam).
Gmeente heeft voorlopig nog geen geld voor een erfgoedcentrum 22 uur geleden 2
Vriendinnen Desiree Verzantvoort en Toine Tonies op een verlaten terras op het Stadhuisplein: “Dat is bij het Koningsontbijt wel anders.” (foto: Kees van Rongen).
Heerlijk Oranje sfeertje bij Koningsontbijt 23 uur geleden
Afbeelding
Feest bij Remco's Cycle Service in Zoetermeer 17 apr, 10:24
Straatartiesten in het Stadshart tijdens Koningsdag.
Vier Koningsnacht én Koningsdag in Stadshart Zoetermeer 16 apr, 11:00
Het team van Da Graca
Succesvolle 'The Day of the Youth and the Beginners' 16 apr, 10:31
Een klein deel van de meer dan honderdvijftig salamanders uit de vijver in de woonwijk Buytenwegh. Ze zijn op een aantal plaatsen waar al salamanders leven weer losgelaten. Foto: Arno van Berge Henegouwen
Natuur onder de loep 13 apr, 11:44 8
Afbeelding
Onafhankelijk vergelijken, overstappen en besparen: Internetvergelijk.nl en Verzekeringvergelijk.nl 12 apr, 09:34