Burgemeester Bezuijen verricht de opening.
Burgemeester Bezuijen verricht de opening.

Siemens betrekt A+ kantoor op de Dutch Tech Campus

Actueel 257 keer gelezen

Zoetermeer - Siemens heeft onlangs haar intrek genomen op het Dutch Tech Campus. Dit kantoor werd de afgelopen maanden door PingProperties en BAM Bouw en Techniek herontwikkeld tot een toekomstbestendig kantoorpand met klimaatcomfortklasse B en energielabel A+. 

Het moderne en duurzame pand van circa 6.000 m² werd in aanwezigheid van alle medewerkers officieel geopend door burgemeester Bezuijen. “Siemens is een mooie, moderne en vooruitstrevende multinational.” Ook economiewethouder Jan Iedema was bij de opening aanwezig. “Met hun vooruitstrevende aanpak leveren ze een belangrijke bijdrage aan de verdere verduurzaming van de campus en het gehele Dutch Innovation Park.”
De opening was tevens de eerste werkdag voor Siemens in het verduurzaamde gebouw waarvan de vernieuwde installatietechniek ook Siemens-componenten heeft. Daarbij wordt energie verkregen via warmtepompen en zonnepanelen. Nick van Vliet, (Re) Development Manager van PingProperties: “Deze verduurzaming is een belangrijke mijlpaal in de ontwikkeling van de campus.”
Siemens, sinds jaar en dag gevestigd in het Dutch Innovation Park, investeert zelf ook in het gebouw: zij realiseren een nieuw inbouwpakket waarbij duurzaamheid en flexibiliteit een belangrijke rol spelen. In 2030 wil Siemens wereldwijd CO2-neutraal zijn. Olivier Gueydan, CEO Siemens Mobility: “Dit uiterst modern kantoor is een prachtig voorbeeld van hoe wij onze Siemens Mobility-vestiging, ook qua bereikbaarheid, toekomstgericht maken.”

Uit de krant

Afbeelding
Lezing over wonen voor senioren 26 mei, 11:26
Afbeelding
Demodag bij de Bouwhof 26 mei, 11:16
Afbeelding
Vierde Stationsstraat weer afgesloten voor auto's 26 mei, 10:24 2
Afbeelding
Zorgen over voortbestaan van Voorjaarskermis 26 mei, 09:24 5
Afbeelding
Avontuurlijk genieten bij Scouting Impeesa 25 mei, 09:11
Afbeelding
Teamwinnaars op stap met koets door Zoetermeer 24 mei, 09:41
Afbeelding
Gezellige high tea in de perenboomgaard 24 mei, 09:00
Afbeelding
Meiden DSO naar finale Haaglanden Cup 23 mei, 18:28