Straatgesprek met bewoners Fazantenveld.
Straatgesprek met bewoners Fazantenveld.

Straatgesprek over opknappen Fazantenveld

Actueel 245 keer gelezen

Zoetermeer – Bewoners van het Fazantenveld konden dinsdag 28 september tijdens een ‘straatgesprek’ ideeën aandragen over het opknappen van hun buurtje. Denk hierbij aan het opknappen van het straatwerk, verbreden van de parkeervakken, vervangen van bomen en het opknappen van het groen op het plein en het speelgebiedje. Met medewerkers van de gemeente, Buurtwerk en corporatie de Goede Woning, werd in kleinere groepjes gesproken over de wensen en ideeën van de bewoners.

Wijkwethouder Margreet van Driel opende het straatgesprek: ‘Met bewoners in gesprek gaan over hun buurt is heel belangrijk. Zij weten tenslotte het beste wat goed gaat en wat beter kan. Op deze manier hebben bewoners invloed op wat er gebeurt in hun directe woonomgeving.’

Aantal ideeën op een rijtje
Zo’n twintig bewoners waren naar het plein gekomen om hun wensen en ideeën aan te dragen. Uit de gesprekken bleek onder andere dat bewoners behoefte hebben aan verlichting op het plein en meer speelmogelijkheden voor jongeren. De kastanjebomen die gekapt moeten worden vanwege leeftijd en ziekte, mogen door de buurtbewoners vervangen worden door vooral laagblijvende bomen. Naast het opknappen van de buurt, was het voor bewoners ook fijn om elkaar weer eens buiten te ontmoeten. Een aantal neemt het initiatief om de komende periode activiteiten te organiseren voor de buurt.

Doemee.zoetermeer.nl
Naast de bewonersbijeenkomst in de buurt zelf, kunnen buurtbewoners tot en met 15 oktober ook naar de website doemee.zoetermeer.nl gaan en online een vragenlijst invullen. De input van het gesprek en de online vragenlijst worden meegenomen in het conceptontwerp voor de buurt. Vanaf eind oktober is een verslag op doemee.zoetermeer.nl te vinden met daarop de inbreng die is gegeven en de reacties van de gemeente daarop. Het conceptontwerp wordt naar verwachting in januari 2022 weer met de buurt besproken.

Uit de krant

Afbeelding
Lezing over wonen voor senioren 26 mei, 11:26
Afbeelding
Demodag bij de Bouwhof 26 mei, 11:16
Afbeelding
Vierde Stationsstraat weer afgesloten voor auto's 26 mei, 10:24 2
Afbeelding
Zorgen over voortbestaan van Voorjaarskermis 26 mei, 09:24 5
Afbeelding
Avontuurlijk genieten bij Scouting Impeesa 25 mei, 09:11
Afbeelding
Teamwinnaars op stap met koets door Zoetermeer 24 mei, 09:41
Afbeelding
Gezellige high tea in de perenboomgaard 24 mei, 09:00
Afbeelding
Meiden DSO naar finale Haaglanden Cup 23 mei, 18:28