Straatgesprek met bewoners Fazantenveld.
Straatgesprek met bewoners Fazantenveld.

Straatgesprek over opknappen Fazantenveld

Actueel 316 keer gelezen

Zoetermeer – Bewoners van het Fazantenveld konden dinsdag 28 september tijdens een ‘straatgesprek’ ideeën aandragen over het opknappen van hun buurtje. Denk hierbij aan het opknappen van het straatwerk, verbreden van de parkeervakken, vervangen van bomen en het opknappen van het groen op het plein en het speelgebiedje. Met medewerkers van de gemeente, Buurtwerk en corporatie de Goede Woning, werd in kleinere groepjes gesproken over de wensen en ideeën van de bewoners.

Wijkwethouder Margreet van Driel opende het straatgesprek: ‘Met bewoners in gesprek gaan over hun buurt is heel belangrijk. Zij weten tenslotte het beste wat goed gaat en wat beter kan. Op deze manier hebben bewoners invloed op wat er gebeurt in hun directe woonomgeving.’

Aantal ideeën op een rijtje
Zo’n twintig bewoners waren naar het plein gekomen om hun wensen en ideeën aan te dragen. Uit de gesprekken bleek onder andere dat bewoners behoefte hebben aan verlichting op het plein en meer speelmogelijkheden voor jongeren. De kastanjebomen die gekapt moeten worden vanwege leeftijd en ziekte, mogen door de buurtbewoners vervangen worden door vooral laagblijvende bomen. Naast het opknappen van de buurt, was het voor bewoners ook fijn om elkaar weer eens buiten te ontmoeten. Een aantal neemt het initiatief om de komende periode activiteiten te organiseren voor de buurt.

Doemee.zoetermeer.nl
Naast de bewonersbijeenkomst in de buurt zelf, kunnen buurtbewoners tot en met 15 oktober ook naar de website doemee.zoetermeer.nl gaan en online een vragenlijst invullen. De input van het gesprek en de online vragenlijst worden meegenomen in het conceptontwerp voor de buurt. Vanaf eind oktober is een verslag op doemee.zoetermeer.nl te vinden met daarop de inbreng die is gegeven en de reacties van de gemeente daarop. Het conceptontwerp wordt naar verwachting in januari 2022 weer met de buurt besproken.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Afbeelding
Column Sebastiaan Smits: Geschiedenis 16 mei, 11:36
Begraafplaats Binnenweg waar algemene kindergraven als de termijn door nabestaanden niet wordt verlengd na 10 jaar worden geruimd. Foto Kees van Rongen
Familie boos over verwijderen van steen kindergraf Binnenweg 16 mei, 10:35 8
The Sprinter Singers tijdens de Nieuwjaarsvoorstelling.
Voorjaarsconcert door The Sprinter Singers 16 mei, 09:33
Bossenbuurt Meerzicht.
15,7 miljoen voor verduurzaming in de Bossenbuurt in Meerzicht 15 mei, 13:32
Programmeur Maartje van der Veen met het nieuwe programma van het Stadstheater. Foto: Fred Roland
Stadstheater is klaar voor een prachtig nieuw seizoen 15 mei, 10:56
Tijdens de Zero waste tour leer je hoe je de hoeveelheid afval kan verminderen.
Boodschappen doen met minder afval? 14 mei, 15:31
Jacky van der Veen met haar ouders en drie vriendinnen na de kroning tot Miss Elite Diversity 2024. Foto PR
Jacky gekroond tot Miss Elite Diversity 13 mei, 16:21 1
Afbeelding
FC Zoetermeer promoveert naar derde klasse 13 mei, 10:27