Met rook en veel kabaal ging het eerste team van de Adventure Run van start. Foto: Robbert Roos
Met rook en veel kabaal ging het eerste team van de Adventure Run van start. Foto: Robbert Roos Robbert Roos

Succesvolle eerste editie van de Adventure Run

Actueel 175 keer gelezen

Zoetermeer - Wethouder Ingeborg ter Laak had zich op zondag 19 september geen mooiere opening van de Nationale Sport Week kunnen bedenken. Niet alleen was het schitterend weer; het was ook de aftrap van een nieuw live evenement Adventure Run Zoetermeer. Een sportieve en uitdagende tocht met een start en finish bij Gymworld die liep langs verschillende sportaanbieders in de stad. De Adventure Run met als thema ‘superhelden’ was met ruim 150 deelnemers een groot succes.

Door Robbert Roos

Jeffrey en Caroline van organisator Netwerk Zoetermeer zijn na afloop erg tevreden. “Iedereen was zo blij en enthousiast”, vertelt Caroline. “Sommige deelnemers waren gekleed in vol ornaat volgens het thema.” Dat was niet verplicht, maar wel leuk hoe het door verschillende deelnemers werd opgepakt. “We zagen supermannen en wonderwomans compleet met cape of masker”, vult Jeffrey aan. “We hoorden vele deelnemers die terugkwamen gelijk roepen dat ze volgend jaar weer mee wilden doen, dus daar worden wij als organisatie heel erg blij van.”

Opening Sportweek
De opening van de Zoetermeerse editie van de Nationale Sportweek was in handen van wethouder sport Ingeborg ter Laak. Die spoorde iedereen aan om te gaan sporten. “Als u lekker in beweging wilt komen dan is deze week dé gelegenheid om dit te doen. Al onze sportverenigingen willen u graag ontmoeten, dus grijp uw kans. Sport doet echt iets met je dus ga lekker bewegen.” Aansluitend aan de wethouder de eer om het eerste team van de Adventure Run te laten starten. Met een opzwepend en bombastisch anthem werd het team van Just Notarissen en het aanwezige publiek opgepept om vervolgens met veel rook en kabaal van start te gaan.

Parcours
De deelnemers wachtte een uitdagend parcours met een lengte van vijf of tien kilometer. Onderweg waren er verschillende activiteiten. Van een freerunparcours tot tennis en padel waarbij de deelnemers de waterpistolen van enkele ‘bad-girls’ moesten ontwijken. Ook kon men boogschieten, volleyballen, basketballen, lasergamen, golfen, voetballen en een stormbaan beklimmen. “Het was zo leuk om te merken dat de sportaanbieders vol overgave meegingen in het thema”, vertelt Caroline enthousiast. “Iedereen had zin om mee te doen en verwerkte het thema superhelden in hun activiteit. We hopen dat we volgend jaar weer een mooie editie mogen organiseren, met nog meer enthousiaste deelnemers.”

Uit de krant