Lintje voor Cora Huijbens. Foto: Fotoflex
Lintje voor Cora Huijbens. Foto: Fotoflex FOTOFLEX Nederland - FOTOFLEX.NL

Lintje voor Cora Huijbens

Actueel 234 keer gelezen

D66 Raadslid Cora Huijbens (naast haar echtgenoot Willem van Leeuwen) werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau voor haar jarenlange raadslidmaatschap. Huijbens is onlangs verhuisd naar Drenthe. 

De gemeenteraad nam maandagavond 20 september 2021 afscheid van Cora Huijbens als raadslid (D66). Zij verhuisde onlangs met haar man naar Drenthe, waardoor ze haar functie als lid van de gemeenteraad in Zoetermeer neer moest leggen. Burgemeester Bezuijen, die Cora Huijbens namens de raad toesprak, verraste haar met de Koninklijke onderscheiding. 

Cora Huijbens is vijftien jaar nauw aan het stadsbestuur verbonden geweest. Sinds mei 2006 twee keer in de rol van commissielid en twee keer als gekozen gemeenteraadslid; van 2014 tot 2018 was zij ook fractievoorzitter van D66 Zoetermeer. Cora Huijbens ontving de Koninklijke onderscheiding, omdat zij van 29 oktober 2007 tot 21 september 2008 en van 11 maart 2010 tot 29 augustus 2021 raadslid van de gemeente Zoetermeer is geweest. De bijzondere belangstelling van Cora Huijbens ging vooral uit naar het sociaal domein, zoals jeugdhulp en Wmo-gerelateerde onderwerpen. Maar ook onderwijs, kunst en cultuur, economie, groen en sport maakten deel uit van haar portefeuille. De heer ir. C.W.J. (Willem) Bos volgt Cora Huijbens op als raadslid. De gemeenteraad heeft hem op 20 september 2021 geïnstalleerd als raadslid. Lid in de Orde van Oranje-Nassau Zijne Majesteit de Koning besluit mevrouw C.A.M. (Cora) Huijbens, op grond van haar langdurige verdiensten als gemeenteraadslid van Zoetermeer, te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Uit de krant