Schrijver Tomas Ross
Schrijver Tomas Ross

Tomas Ross bij Boek&Meer

Actueel 150 keer gelezen

Zoetermeer - Auteur en scenarist Tomas Ross is op 3 oktober van 15.00 tot 16.30 uur te gast in de Talkshow Boek&Meer van Bibliotheek Forum Zoetermeer.

 Het handelsmerk van Ross is ‘spannende fictie’, ook wel faction genoemd. Een genre gebaseerd op zowel feiten als verzonnen gebeurtenissen. In deze Talkshow Boek&Meer praat presentator Laurens de Groot met Ross over zijn boeken, waaronder zijn recente boek ‘Indisch Requiem’, zijn schrijversleven, televisiewerk, de Maand van de Geschiedenis en meer. Met signeersessie en boekverkoop door boekhandel Silvester.
Als zoon van een oud-verzetsman en pionier van de Binnenlandse Veiligheids Dienst, gaan veel van zijn verhalen over de Tweede Wereldoorlog en activiteiten van de geheime inlichtingendienst. Drie van zijn romans werden bekroond met de Gouden Strop, de prijs voor de beste Nederlandstalige thriller. Zijn Gouden Strop winnende boek ‘Bèta’ (1987) over een pandemie is momenteel weer zeer actueel.
De Talkshow Boek&Meer is op zondag 3 oktober, start om 15.00 uur en duurt tot ca. 16.30 uur Kaarten € 10,50/€ 4,00 (leden Forum/online) en € 13,00/€ 6,00 (niet leden Forum/online) zijn aan de balie en online verkrijgbaar op www.bibliotheek-zoetermeer.nl. Ook verkrijgbaar met de Zoetermeerpas.

Uit de krant