Wandel mee door de Natuurtuin. Foto: Ep Booneman
Wandel mee door de Natuurtuin. Foto: Ep Booneman ep booneman

Aan de wandel door de Natuurtuin Westerpark

Actueel 181 keer gelezen

Zoetermeer - Komende zondag, 26 september kunt u weer meedoen aan de maandelijkse gratis rondleiding in de Natuurtuin. 

Zoals op iedere 4e zondag van de maand zullen ervaren natuurtuingidsen u bekende en minder bekende plekjes van de Natuurtuin laten zien. De wandeling die ruim een uur duurt begint om 14.00 bij het Infobord tegenover de plek waar ‘t Westpunt stond.
Hoewel het prachtige weer eerder doet denken aan zomer dan herfst is dit seizoen in de natuur wel degelijk begonnen. De weelderige plantengroei neemt af, bladeren krijgen een andere kleur en zaden en vruchten zien we alom. Opvallend zijn natuurlijk de forse exemplaren van de gewone berenklauw andere schermbloemigen zoals de pastinaak en de engelwortel.
Honden mogen de Natuurtuin niet in. Voor gebruikers van scootmobielen, rollators en wandelwagentjes is de wandeling niet geschikt. Via een aparte ingang is voor hen een deel van de Natuurtuin wel toegankelijk. Deelname is gratis, een vrijwillige bijdrage wordt echter hogelijk op prijs gesteld. Meer over de Natuurtuin en de mogelijkheid om als vrijwilliger bij te dragen vindt u op www.vriendennatuurtuinzoetermeer.nl

Uit de krant