Het pand van Monuta. Foto: Robert Grootveld
Het pand van Monuta. Foto: Robert Grootveld

Open monumentendag over inclusiviteit

Actueel 287 keer gelezen

Zoetermeer - Deze Open Monumentendag heeft een uiterst actueel thema: inclusiviteit. In het programma vertaald naar - Mijn monument is jouw monument- , erfgoed is voor iedereen, waarbij de nadruk ligt op gastvrijheid. Alle locaties zijn geopend op zaterdag 11 september. Enkele óók op zondag 12 september.

De opening vindt plaats op 11 september om 10.00 uur door wethouder Robin Paalvast. Hij onthult dan een historisch informatiebord aan de Muzieklaan over de woondekken aan de Fletcher Hendersonrode.

In het programmaboekje en op de website van het van het Comité Open Monumentendag Zoetermeer www.openmonumentendag.nl vindt u alle informatie over de monumenten en gebouwen, de openingstijden en de activiteiten die daar plaatsvinden. In verband met corona kan het optreden van de harmonie Kunst & Vriendschap niet doorgaan. In het programmaboekje en de website van het Comité Open Monumentendag Zoetermeer www.openmonumentendag.nl vindt u alle informatie over de gebouwen en locaties, de openingstijden en de activiteiten die daar plaatsvinden. Het programmaboekje is verkrijgbaar in het Stadhuisforum, bij boekhandel de Kler in het Stadshart, bij het Historisch Genootschap in de Dorpsstraat 132.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Joost Suijten (links) opent alweer zijn tiende restaurant.
Joost Suijten streeft naar 40 Pannenkoe's 10 uur geleden
Afbeelding
Mooonz zoekt een part-time medewerkster voor de winkels in Zoetermeer en Alphen a/d Rijn 10 uur geleden
Teams met hardlopers, fietsers en ondersteuneners leggen ruim 500 km af om geld in te zamelen voor projecten voor mensen met kanker.
Steun de Roparun Collecte van Team 62 in Zoetermeer 10 uur geleden
Studente Hannah Bakker in het kijkdepot bij de hoog gewaardeerde Zoetermeerse klompenkar uit 1932. Foto Kees van Rongen
Hoogste waardering oude objecten kijkdepot 11 uur geleden
Monique van Damme van de SP overhandigde ruim 1500 handtekeningen aan directeur Peter van der Meer van het HagaZiekenhuis.
Veel handtekeningen tegen afschaling HagaZiekenhuis 17 apr, 18:05 1
Voor Zoetermeers erfgoed is vooralsnog geen ruimte in Zoetermeer (foto: Gerard van Warmerdam).
Gmeente heeft voorlopig nog geen geld voor een erfgoedcentrum 17 apr, 17:04 2
Vriendinnen Desiree Verzantvoort en Toine Tonies op een verlaten terras op het Stadhuisplein: “Dat is bij het Koningsontbijt wel anders.” (foto: Kees van Rongen).
Heerlijk Oranje sfeertje bij Koningsontbijt 17 apr, 16:03
Afbeelding
Feest bij Remco's Cycle Service in Zoetermeer 17 apr, 10:24