Floris Alkemade Rijksbouwmeester
Floris Alkemade Rijksbouwmeester

Film over het werk van Rijksbouwmeester

Actueel 65 keer gelezen

Zoetermeer - ArchitectuurPunt Zoetermeer vertoont op 14 september in samenwerking met het CKC Zoetermeer de onafhankelijke documentaire: ‘De Rijksbouwmeester – de kracht van de verbeelding’. 

De film duurt circa een uur en aansluitend zal er een stadgesprek zijn met de mensen in de zaal en een klein panel van deskundigen op het gebied van stadsinrichting. Als onderdeel van de cultuurzomer Zoetermeer kun je deze film en het stadsgesprek gratis bijwonen. De Rijksbouwmeester is de belangrijkste adviseur van de regering voor architectuur en stedenbouw. De camera van filmmaker André de Laat volgde Alkemade drie jaar lang achter de schermen. We zien hem op de zolders, in de kelders en bouwputten van de rijksgebouwen waar hij verantwoordelijk voor is. En op de zolder van zijn eigen woning waar de kracht van de verbeelding alle ruimte krijgt. Zo ontstaat een persoonlijk portret en een inspirerend filmmozaïek.

Na de film volgt het gesprek tussen het publiek en de experts over maatschappelijke aspecten van architectuur en de leefomgeving. Reserveren via www.architectuurpuntzoetermeer.nl is noodzakelijk.

De film duurt van 19:30-21:30 uur en is te zien in de theaterzaal van CKC & partners theaterzaal, Leidsewallen 80, Zoetermeer
Toegang documentaire is gratis.

Uit de krant

Uit de krant