Floris Alkemade Rijksbouwmeester
Floris Alkemade Rijksbouwmeester

Film over het werk van Rijksbouwmeester

Actueel 132 keer gelezen

Zoetermeer - ArchitectuurPunt Zoetermeer vertoont op 14 september in samenwerking met het CKC Zoetermeer de onafhankelijke documentaire: ‘De Rijksbouwmeester – de kracht van de verbeelding’. 

De film duurt circa een uur en aansluitend zal er een stadgesprek zijn met de mensen in de zaal en een klein panel van deskundigen op het gebied van stadsinrichting. Als onderdeel van de cultuurzomer Zoetermeer kun je deze film en het stadsgesprek gratis bijwonen. De Rijksbouwmeester is de belangrijkste adviseur van de regering voor architectuur en stedenbouw. De camera van filmmaker André de Laat volgde Alkemade drie jaar lang achter de schermen. We zien hem op de zolders, in de kelders en bouwputten van de rijksgebouwen waar hij verantwoordelijk voor is. En op de zolder van zijn eigen woning waar de kracht van de verbeelding alle ruimte krijgt. Zo ontstaat een persoonlijk portret en een inspirerend filmmozaïek.

Na de film volgt het gesprek tussen het publiek en de experts over maatschappelijke aspecten van architectuur en de leefomgeving. Reserveren via www.architectuurpuntzoetermeer.nl is noodzakelijk.

De film duurt van 19:30-21:30 uur en is te zien in de theaterzaal van CKC & partners theaterzaal, Leidsewallen 80, Zoetermeer
Toegang documentaire is gratis.

Uit de krant

Afbeelding
Lezing over wonen voor senioren 26 mei, 11:26
Afbeelding
Demodag bij de Bouwhof 26 mei, 11:16
Afbeelding
Vierde Stationsstraat weer afgesloten voor auto's 26 mei, 10:24 2
Afbeelding
Zorgen over voortbestaan van Voorjaarskermis 26 mei, 09:24 5
Afbeelding
Avontuurlijk genieten bij Scouting Impeesa 25 mei, 09:11
Afbeelding
Teamwinnaars op stap met koets door Zoetermeer 24 mei, 09:41
Afbeelding
Gezellige high tea in de perenboomgaard 24 mei, 09:00
Afbeelding
Meiden DSO naar finale Haaglanden Cup 23 mei, 18:28