Afbeelding
Robbert Roos

De Pelgrim start gespreksgroep ‘Zin in Mantelzorg’

Actueel 197 keer gelezen

Zoetermeer - Als mantelzorger loop je soms tegen bepaalde zaken aan. Waarom zorg je voor die ander, waar haal je de kracht vandaan om het werk te doen, en hoe stel je grenzen als dat nodig is. Mantelzorgers met deze vragen kunnen deelnemen aan de gespreksgroep ‘Zin in mantelzorg’ van De Pelgrim Zoetermeer. Hierin kunnen zij hun ervaring delen met andere mantelzorgers en op die manier van elkaar leren.

Door Robbert Roos

De Pelgrim is een ruimte voor zingeving en spiritualiteit. “We merken dat veel mensen wel ‘iets, God’ ervaren, vertelt Gerda, een van de medewerkers van De Pelgrim. “Wij willen graag helpen dat iets te ontdekken en daar woorden of invulling aan te geven.” De Pelgrim is de juiste plek voor mensen die de stap naar een kerk of andere religieuze instelling wat te ver vinden gaan. Het centrum biedt verdeeld over het hele jaar een aantrekkelijk activiteitenprogramma.

“In een kloosterachtige setting zien we om naar elkaar. Dat kan zijn tijdens een ochtendgebed of een ontbijt, een wandeling of een gezamenlijke viering.” En vanaf nu dus ook de gesprekgroep ‘Zin in Mantelzorg’. “De gespreksgroep komt op vijf middagen bij elkaar”, legt Gerda uit. “Zo bouwen we een band met elkaar op als groep.” Binnen die veilige groep kunnen mantelzorgers hun ervaringen delen. En dat is hard nodig volgens De Pelgrim, want juist veel persoonlijke zaken blijven onbesproken. “Hoe blijf je overeind als je ook nog een baan en een gezin hebt. Wat doet het met de liefde als je van echtgenoot verandert in mantelzorger? Iedereen ervaart dingen anders. Juist daarom kan het helpen om die dingen te delen met anderen. Zo leer je en help je elkaar.” Voor deelname aan degespreksgroep wordt een kleine bijdrage per keer gevraagd. Hiervoor ontvangt u het werkboek en tijdens de middagen koffie of thee met een koekje. De eerste middag start op 14 september om 13.30 uur.

“Men kan ook lid worden van De Pelgrim”, vertelt Gerda. “We staan open voor iedereen en zijn niet gebonden aan een bepaalde religie of geloofsovertuiging. Wel verwachten we van onze leden dat ze onze leefregels onderschrijven.” Hierin staan dagelijks gebed, het dragen van verantwoordelijkheid naar elkaar en ontmoeting naar buiten toe, inzet voor heelheid van de Schepping en inzet voor gerechtigheid en vrede centraal.

Kijk voor info en het hele programma op: www.depelgrimzoetermeer.nl Frans Halsstraat 3 Zoetermeer

Uit de krant

Afbeelding
Lezing over wonen voor senioren 26 mei, 11:26
Afbeelding
Demodag bij de Bouwhof 26 mei, 11:16
Afbeelding
Vierde Stationsstraat weer afgesloten voor auto's 26 mei, 10:24 2
Afbeelding
Zorgen over voortbestaan van Voorjaarskermis 26 mei, 09:24 5
Afbeelding
Avontuurlijk genieten bij Scouting Impeesa 25 mei, 09:11
Afbeelding
Teamwinnaars op stap met koets door Zoetermeer 24 mei, 09:41
Afbeelding
Gezellige high tea in de perenboomgaard 24 mei, 09:00
Afbeelding
Meiden DSO naar finale Haaglanden Cup 23 mei, 18:28