De 71-jarige Liesbeth gaat op de pedalen voor het goede doel.
De 71-jarige Liesbeth gaat op de pedalen voor het goede doel.

Tour for life voor bestrijding van kanker

Actueel 343 keer gelezen

Zoetermeer - In acht dagen fietsen van Italië naar Nederland. Een tocht van maar liefst 1300 km lang in acht pittige etappes. Doel geld ophalen voor de bestrijding van kanker.

Door Hans Taal

Tour for life is een sponsortocht ten bate van de bestrijding van kanker (Daniel de Hoed fonds). In acht dagen fietsen de te sponsoren deelnemers van Italie naar Nederland. De tour for Life is geen wedstrijd en er staat dus niets op het spel. Vergelijk het met het lopen van de vierdaagse maar dan voor het goede doel. De tocht wordt voor de twaalfde keer verreden. Vorig jaar moest deze helaas worden afgelast vanwege de coronapandemie. Gelukkig zijn er dit jaar wat minder hinderpalen en kan de Tour for life opnieuw worden verreden. De sponsoring van de fietsers gaat rechtstreeks - dus zonder tussenkomst van deelnemers of organisatoren - naar het Daniel de Hoed fonds.

Team Liesbeth 
De Zoetermeerse Liesbeth is met 71 jaar de oudste vrouwelijke deelnemer aan dit evenement. In Zoetermeer is zij geen onbekende. Zij is al jarenlang een gewaardeerd lid van hardloopvereniging de Roadrunners en mede-initiatiefnemer van het beweegpark aan de Noord Aa. Uiteraard is zij een ervaren fietser: “ik heb nog in de bergen gefietst op een gewone fiets met drie versnellingen met een kind in een kinderzitje. Ik ben er altijd overheen gekomen”, vertelt ze.
Hans (74) is haar levensgezel en begeleider. Hij rijdt tijdens de etappes van camping naar camping, spreidt daar het bedje voor de vermoeide leden en smeert ’s morgens de krentenbollen voor onderweg.

De route
De tocht gaat op 29 augustus van start in Bardonecchia (Italie) en volgt daarna een route door Frankrijk om na 8 dagen, op 5 september, te eindigen op de Cauberg in Valkenburg. Die Cauberg moet voor de deelnemers een peulenschilletje zijn vergeleken met de bergen die ze onderweg tegenkomen. Een bekende col uit de wielersport is de Col de la Madeleine die de fietsers op de tweede dag voor de kiezen krijgen. En wat dacht u van de Ballon d’Alsace tijdens de vijfde etappe.

Al met al een hele prestatie voor de ‘fietsende oma uit Zoetermeer’, ervan uitgaande dat zij niet halverwege de eerste etappe in de bezemwagen verdwijnt. IJs en weder dienende wordt u de komende twee weken op de hoogte houden van haar prestatie. Uiteraard hoopt het team op de mentale support van de Zoetermeerders door sponsoring van team Liesbeth ten bate van het goede doel.

Wilt u meer weten of Liesbeth sponsoren. Ga dan naar de website www.tourforlife.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Het Ebony Ensemble. Foto: Richard Jetten
Doek valt voor Ebony Ensemble na schrappen subsidie 24 apr, 13:50 2
Het festival RRRollend wordt een culinair festijn met een groot aantal foodtrucks.
Festival met foodtrucks op park Palenstein 23 apr, 11:11
Lopen bij de 3Plassenloop
Doe mee aan de 3Plassenloop 23 apr, 11:00
Deze act behoort tot een van de bekendste YouTube groepen van Nederland.
Bankzitters bij Live at the Lake 23 apr, 10:51
 Luca van Wijk, Rens Vijverberg en Denzel Haaring.
Prijzen voor judoka's van Yotosama 22 apr, 16:51
Chazzy Green
Saxofonist Chazzy Green bij Fascinating Jazz 22 apr, 12:58
Winnaars van de Young Music Talent. Foto: Chris Lans
Jonge musici strijden om prijzen Young Music Talent 22 apr, 12:39
 Pestbosje Geerweg / Geerpolder. Foto: Bert Pol
Gerief- en pestbosjes Natuur onder de Loep 22 apr, 12:21 1