Afbeelding

Eigen Wij biedt gratis menstruatieproducten

Actueel 876 keer gelezen

Zoetermeer - Stichting Eigen Wij biedt sinds deze maand een handreiking aan vrouwen die geen geld hebben voor menstruatieproducten. Omdat menstruatiearmoede ook in Nederland een probleem is, liggen maandverband en tampons klaar in de Eigen Wij-boerderij.

Voorlopig kunnen vrouwen die hier behoefte aan hebben, deze producten ophalen tijdens de inloopochtend op de woensdagen. Vanaf half september zijn de producten 24 uur per dag en zeven dagen per week mee te nemen uit het buurtkastje van Eigen Wij.
Eigen Wij, de Zoetermeerse stichting die zich inzet voor kwetsbaren zoals ouderen, nieuwkomers, kinderen met een beperking en mensen met een klein budget, heeft een nieuw initiatief ontwikkeld. Naast de vele activiteiten en koffie-uurtjes, stelt de stichting sinds deze week gratis menstruatieproducten ter beschikking aan eenieder dit die nodig heeft.
De producten zijn vooralsnog elke woensdag tussen 10.00 en 12.00 uur tijdens de inloopochtend op de Eigen Wij-boerderij mee te nemen. Vanaf half september zijn de producten 24/7 beschikbaar. Speciaal voor Eigen Wij maakt de stichting SoGoed namelijk een buurtkastje. In dat buurtkastje komen de menstruatieproducten te liggen, maar ook andere producten zoals douchegel of schoonmaakproducten, of langer houdbaar eten zoals rijst, chocolade of groenten uit blik. Het buurtkastje komt bij het buitenhek van de Eigen Wij-boerderij te hangen.
Buurtkastje
Anita van der Voort, voorzitter van Eigen Wij is enthousiast over het nieuwe Eigen Wij-initiatief: “Het fijne van het buurtkastje is dat het meenemen van de producten laagdrempelig en toegankelijk wordt. Mensen kunnen immers langskomen om een product op te halen op een moment dat hun uitkomt. We hopen dat het kastje fanatiek gevuld wordt door vriendelijke Zoetermeerders, en dat onze stadsgenoten er veel aan zullen hebben!”
De menstruatieproducten worden ter beschikking gesteld door het Armoedefonds. Voor de overige producten rekent de stichting op de vrijgevigheid van de inwoners van Zoetermeer. Dus wil jij bijdragen aan het buurtkastje van Eigen Wij ? Doneer je producten dan bij de Eigen Wij-boerderij aan Voorweg 112 in Zoetermeer. Op woensdagen tussen 10.00 en 12.00 uur staan de vrijwilligers klaar om je producten in ontvangst te nemen.
Armoedefonds
Eén op de tien vrouwen geen geld voor menstruatieproducten. Het Armoedefonds stelt maandverband en tampons via stichting Eigen Wij gratis beschikbaar.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

De leerlingen van het Alfrink College.
Alfrink tweede bij toernooi Olympic moves 18 apr, 16:16
Stadshart Daily Plaza wordt hét overdekte boodschappencentrum van Stadshart Zoetermeer met de focus op dagelijkse benodigdheden.
Trekpleister naar Stadshart Daily Plaza in Zoetermeer 18 apr, 15:17 3
Nieuw seizoen bij Buurttuin Zoete Aarde
Programma buurttuin Zoete Aarde 18 apr, 12:18
Cantiamo tijdens het slotapplaus. Foto: Leon Koppenol
Cantiamo levert huzarenstukje 18 apr, 12:15
Afbeelding
Mooie resultaten springers Pro Patria bij toernooi 18 apr, 11:14
Jongeren maken Theater Na de Dam
Jongeren maken Theater Na de Dam 18 apr, 11:07
 Op dit moment worden jaarlijks zo’n 1.100 kinderen geboren in HagaZiekenhuis Zoetermeer. Foto: hagaziekenhuis.nl
HagaZiekenhuis kiest voor behoud van geboortezorg in Zoetermeer 18 apr, 10:18 10
Joost Suijten (links) opent alweer zijn tiende restaurant.
Joost Suijten streeft naar 40 Pannenkoe's 18 apr, 10:09