V.l.n.r.: Hans Bongers, Elly Stevens en Dick Brethouwer in Eetcafé De Leyens. Foto Kees van Rongen
V.l.n.r.: Hans Bongers, Elly Stevens en Dick Brethouwer in Eetcafé De Leyens. Foto Kees van Rongen

Eetcafé nieuw onderkomen voor bridgeclubs

Actueel 1.160 keer gelezen

ZOETERMEER - Nadat vorig jaar 2B Home werd gesloten, moesten de bridgeclubs een nieuw onderkomen vinden. “Dat bleek nog niet zo eenvoudig,” zegt de voorzitter van bridgeclub Kontrakt, Hans Bongers. Samen met de bridgeclubs De Sprinter en Sweet Lake Bridgers bezocht ik talloze locaties. Uiteindelijk hebben wij drieën een ideale plek gevonden.

Door Kees van Rongen

Sweet Lake Bridgers kan op woensdagavond het Eetcafé Meerzicht in het ouderencomplex aan het Albrandswaard benutten. “Een hele fijne plek. Door corona zijn we wel wat leden kwijt geraakt. Van de 115 leden hebben we nu nog 80 actieve bridgers,” vertelt voorzitter Elly Stevens. “We hadden een uitstekende plek in 2B Home, maar deze noodgedwongen verhuizing lijkt goed uit te pakken. De beheerder van het Eetcafé doet er alles aan om het ons naar de zin te maken.”
Daar is Dick Brethouwer, voorzitter van De Sprinter, het roerend mee eens. Zijn bridgeclub kan donderdagavond in het Eetcafé Meerzicht terecht. “Bovendien zijn onze leden niet duurder uit. De kosten van de consumpties zijn hier zo’n 40 procent lager.” Hans Bongers beaamt dat. Hij kan vanaf september met Kontrakt in het Eetcafé De Leyens in het ouderencomplex aan de Gondelkade op dinsdagavond terecht. De vereniging met zo’n 70 leden kaart al 38 jaar in Zoetermeer, waarvan de laatste twintig jaar in 2B Home. Bridgeclub De Sprinter is met 46 jaar de oudste vereniging van de drie. Over het algemeen is geconstateerd, dat de bridgeclubs door corona wel vijftien procent van het aantal leden is verloren. “Gelukkig waren we voordat 2B Home werd verkocht en de pandemie het bridgen op locatie vanaf maart 2020 onmogelijk maakte, al overgestapt op StepBridge. Bij dit via internet bridgen van de Nederlandse Bridgebond kan men vrijwel altijd bridge spelen. Er zijn mensen, die wel vier dagen per week bridgen op die manier. Op maandagavond doen de drie bridgeclubs StepBridge. Zeker voor mensen die niet de deur uit kunnen is dit ideaal. Maar samen bridgen in het Eetcafé is toch leuker. Immers het sociale contact is belangrijk.” Overigens bridgen heel wat leden op diverse avonden. Dan bij de ene en dan weer bij de andere bridgeclub. “Wij trekken als verenigingen met elkaar op en gebruiken ook gezamenlijk de apparatuur,” zegt Hans Bongers. Inmiddels heeft Kontrakt de zomeravondcompetitie gehouden en de andere clubs speelden ook al weer in de maand augustus.
Voorlopig worden in de Eetcafés twee tafels aan elkaar geschoven, waardoor de anderhalve meter afstand  wordt bewaard.

Uit de krant

Afbeelding
Lezing over wonen voor senioren 26 mei, 11:26
Afbeelding
Demodag bij de Bouwhof 26 mei, 11:16
Afbeelding
Vierde Stationsstraat weer afgesloten voor auto's 26 mei, 10:24 2
Afbeelding
Zorgen over voortbestaan van Voorjaarskermis 26 mei, 09:24 5
Afbeelding
Avontuurlijk genieten bij Scouting Impeesa 25 mei, 09:11
Afbeelding
Teamwinnaars op stap met koets door Zoetermeer 24 mei, 09:41
Afbeelding
Gezellige high tea in de perenboomgaard 24 mei, 09:00
Afbeelding
Meiden DSO naar finale Haaglanden Cup 23 mei, 18:28