De handtekeningen worden gezet. vlnr Jessy Nauman (YourPro), Frank Krooder vz FCZ, Scott Luiten (YourPro)
De handtekeningen worden gezet. vlnr Jessy Nauman (YourPro), Frank Krooder vz FCZ, Scott Luiten (YourPro)

YOURPRO gaat de jeugd opleiden

Actueel 437 keer gelezen

Zoetermeer - Afgelopen week werd er een nieuw contract getekend voor de jeugdopleiding van FC Zoetermeer tussen YourPro Voetbalschool en FC Zoetermeer. 

Commissie Voetbalzaken van de Zoetermeerse club gaf eerder aan dat er breed moet worden opgeleid bij de vereniging. Of je nu in team 7 of in team 1 zit, iedereen verdient een goede opleiding en FC Zoetermeer start vanaf 6 september dan ook met een gedegen opleiding voor de jongste jeugd. 

Vorig jaar is FC Zoetermeer al gestart met de opleidingsvorm waarin de jongste jeugd op twee dagen wordt getraind middels een voetbalschool en gelijktijdig het concept ‘Train de Trainer’ wordt uitgevoerd. De start was voortvarend maar gaandeweg het seizoen meende de commissie Voetbalzaken dat de kwaliteit van de uitvoering niet het niveau had dat FC Zoetermeer voor ogen had. Voor komend seizoen werd daarom gezocht naar een andere invulling. En dat is gelukt. Komend seizoen gaat YourPro Voetbalschool op maandag, woensdag en vrijdag de techniektrainingen verzorgen voor de JO08-09-10 teams. Wat nieuw is, is dat ook de meidenteams tot en met de MO10 deze techniektraining gaan krijgen. 

Peter Nauman (VZ): “Het breed opleiden blijft onze prioriteit hebben de komende jaren en dit gaan we doen in samenwerking met YourPro Voetbalschool. Ruim 5 maanden lang hebben jeugdleden van FC Zoetermeer in weekenden tryout-trainingen gevolgd bij deze voetbalschool en de commissie Voetbalzaken heeft na evaluatie met de spelers, intern en met YourPro Voetbalschool geconcludeerd dat de wijze van trainen exact aansluit bij onze visie van opleiden.”
Vanaf de start van het seizoen, maandag 6 september, zal gedurende 12 weken lang aan bovengenoemde leeftijdscategorieën 12 keer training worden gegeven en na de winterstop nogmaals 12 weken. De trainers van alle teams assisteren de voetbalschool bij deze trainingen. Voordeel van deze samenwerking is dat alle spelers 1x per week dezelfde oefenstof krijgen en dat tegelijkertijd ook alle trainers veel kennis opdoen tijdens het assisteren bij deze trainingen. Deze kennis kunnen zij vervolgens gebruiken tijdens hun eigen training. Het “Train de Trainer” concept krijgt hierdoor een extra dimensie. We hopen hierdoor het voetbalplezier bij spelers en trainers te verhogen. Spelers in een lager team krijgen zo dus net zoveel kans om zich goed te ontwikkelen als spelers in het eerste team.

YourPro zal met ingang van 13 september 2021 tevens iedere zondag met de voetbalschool te vinden zijn op de het sportpark van FC Zoetermeer. Voor meer informatie: https://www.yourpro-voetbalschool.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Het bevrijdingsconcert – dat overigens gratis toegankelijk is - richt zich met de muziek en dansen vooral op de oudere bezoekers, maar iedereen is welkom, ongeacht de leeftijd. Foto: HGOS
Bevrijdingsconcert Zoetermeer en Magisch Zoetermeer brengen de muziek van toen tot leven 25 apr, 13:00
In het HagaZiekenhuis is een menopauze poli waar de huisarts een verwijzing voor kan geven, maar je kunt ook terecht bij een zelfstandig werkende overgangsconsulente.
Informatieavonden over de overgang in HagaZiekenhuis Zoetermeer 25 apr, 12:47
Sigrid van den Berg van Sigrid Uitvaartbegeleiding – Jouw uitvaart, jouw wensen. Uw laatste afscheid, persoonlijk en met zorg vormgegeven. Foto: Babet Hogervorst
Ontdek Sigrid Uitvaartbegeleiding - Waar een afscheid een leven vertelt 25 apr, 12:36
Ochtendwandelen met de boswachter. Foto: Rob de Wind Fotografie-Filmproducties
Dauwtrappen in het Bentwoud met de boswachter 25 apr, 12:28 1
Taptoe in Zoetermeer. Foto: Gerard van Warmerdam
Verhuisbedrijf Henneken wordt hoofdsponsor van de Taptoe Zoetermeer 25 apr, 11:48
Zang- en acteertalent Sil van der Zwan in zijn studio achter de piano. Foto: André van der Wiel
15-jarig creatief talent Sil van der Zwan houdt alle opties open 25 apr, 11:04 2
De natuur beleven vanaf het water. Foto: pr
Natuur beleven in de polder met rondvaartboot De Meervaarder 25 apr, 10:50
Foto: Martijn Mastenbroek
Feestelijke opening Kabouterpad Balij 24 apr, 16:15 21