De handtekeningen worden gezet. vlnr Jessy Nauman (YourPro), Frank Krooder vz FCZ, Scott Luiten (YourPro)
De handtekeningen worden gezet. vlnr Jessy Nauman (YourPro), Frank Krooder vz FCZ, Scott Luiten (YourPro)

YOURPRO gaat de jeugd opleiden

Actueel 389 keer gelezen

Zoetermeer - Afgelopen week werd er een nieuw contract getekend voor de jeugdopleiding van FC Zoetermeer tussen YourPro Voetbalschool en FC Zoetermeer. 

Commissie Voetbalzaken van de Zoetermeerse club gaf eerder aan dat er breed moet worden opgeleid bij de vereniging. Of je nu in team 7 of in team 1 zit, iedereen verdient een goede opleiding en FC Zoetermeer start vanaf 6 september dan ook met een gedegen opleiding voor de jongste jeugd. 

Vorig jaar is FC Zoetermeer al gestart met de opleidingsvorm waarin de jongste jeugd op twee dagen wordt getraind middels een voetbalschool en gelijktijdig het concept ‘Train de Trainer’ wordt uitgevoerd. De start was voortvarend maar gaandeweg het seizoen meende de commissie Voetbalzaken dat de kwaliteit van de uitvoering niet het niveau had dat FC Zoetermeer voor ogen had. Voor komend seizoen werd daarom gezocht naar een andere invulling. En dat is gelukt. Komend seizoen gaat YourPro Voetbalschool op maandag, woensdag en vrijdag de techniektrainingen verzorgen voor de JO08-09-10 teams. Wat nieuw is, is dat ook de meidenteams tot en met de MO10 deze techniektraining gaan krijgen. 

Peter Nauman (VZ): “Het breed opleiden blijft onze prioriteit hebben de komende jaren en dit gaan we doen in samenwerking met YourPro Voetbalschool. Ruim 5 maanden lang hebben jeugdleden van FC Zoetermeer in weekenden tryout-trainingen gevolgd bij deze voetbalschool en de commissie Voetbalzaken heeft na evaluatie met de spelers, intern en met YourPro Voetbalschool geconcludeerd dat de wijze van trainen exact aansluit bij onze visie van opleiden.”
Vanaf de start van het seizoen, maandag 6 september, zal gedurende 12 weken lang aan bovengenoemde leeftijdscategorieën 12 keer training worden gegeven en na de winterstop nogmaals 12 weken. De trainers van alle teams assisteren de voetbalschool bij deze trainingen. Voordeel van deze samenwerking is dat alle spelers 1x per week dezelfde oefenstof krijgen en dat tegelijkertijd ook alle trainers veel kennis opdoen tijdens het assisteren bij deze trainingen. Deze kennis kunnen zij vervolgens gebruiken tijdens hun eigen training. Het “Train de Trainer” concept krijgt hierdoor een extra dimensie. We hopen hierdoor het voetbalplezier bij spelers en trainers te verhogen. Spelers in een lager team krijgen zo dus net zoveel kans om zich goed te ontwikkelen als spelers in het eerste team.

YourPro zal met ingang van 13 september 2021 tevens iedere zondag met de voetbalschool te vinden zijn op de het sportpark van FC Zoetermeer. Voor meer informatie: https://www.yourpro-voetbalschool.nl

Uit de krant

Afbeelding
Vleermuizen zijn helemaal niet zo eng! Natuur onder de Loep 30 sep., 08:34 1
Afbeelding
Inrichting van buitenterrein van nieuwe zwembad Van Tuyllpark is begonnen 29 sep., 16:01
Afbeelding
HagaZiekenhuis behandelt IC-patiënten Zoetermeer voortaan op de locatie in Den Haag 29 sep., 12:51 21
Afbeelding
Herbeleef Stadsfestival Zoetermeer 2040 en kijk naar de toekomst 29 sep., 11:10
Afbeelding
Rijsttafelen bij restaurant Saputra (spiced by Indofoods) Ondernemer in Beeld 29 sep., 10:25
Afbeelding
Fascinating Jazz is een maandelijks feestje én viert 25-jarig jubileum 28 sep., 16:20 3
Afbeelding
Genieten van natuurschoon in en om Zoetermeer Natuur in beeld 28 sep., 15:12
Afbeelding
GoodFood Fietstocht naar mooi Voedselbos in Benthuizen 28 sep., 14:03