Mooi natuurtaferelen in de Natuurtuin in het Westerpark. Foto: Vrienden Natuurtuin
Mooi natuurtaferelen in de Natuurtuin in het Westerpark. Foto: Vrienden Natuurtuin ep booneman

Rondleiding Natuurtuin

Actueel 187 keer gelezen

Zoetermeer - In de Natuurtuin Westerpark wordt zondag, 22 augustus een rondleiding gehouden. Deskundige gidsen leiden u rond door de steeds weer boeiende en afwisselende minilandschappen waar de zomer nog volop aanwezig is, maar ook de voorbodes van de naderende herfst zichtbaar zijn. Ook laten ze zien hoe de vrijwilligers keihard werken om de verruiging die in het voorbije bijzonder uitbundige groeiseizoen toesloeg te beheren. Verzamelen om 14.00 uur bij het informatiebord waar het ‘t Westpunt stond.
Het lijkt wel of dit jaar de planten veel groter en hoger zijn dan andere jaren. Insecten genieten hiervan volop. Ook in de griend waar het koninginnekruid en de engelwortel volop bloeien, zijn bij zonnig weer ettelijke insecten, waaronder diverse vlindersoorten te bewonderen. Vruchten en bessen zoals die van de Gelderse roos en de gele kornoelje zorgen voor voedsel voor de vogels.
Aanmelden voor de rondleiding is niet nodig. Indien nodig worden de deelnemers verdeeld over twee of drie groepjes. Kinderen zijn meer dan welkom. Deelname aan de wandeling is gratis. Een vrijwillige bijdrage wordt natuurlijk op prijs gesteld. Honden mogen de natuurtuin niet in. De excursie is niet geschikt voor rollators, rolstoelen, en kinderwagens. Voor gebruikers van deze vervoermiddelen is (een deel) van de natuurtuin toegankelijk. Op maat toegesneden rondleidingen voor privégroepen zijn mogelijk tegen een kleine vergoeding . Meer informatie via info@vriendennatuurtuinzoetermeer. Hier kunt u ook terecht als wilt meewerken als vrijwilliger.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Afbeelding
Vrouw raakt licht gewond na kop-staart botsing op de Oostweg 8 dec., 07:37
Afbeelding
Aanplant van bomen in Voedselbos Benthuizen voor de bijen hard nodig 7 dec., 16:23
Afbeelding
Menno Schilthuizen vertelt in Bibliotheek over biodiversiteit in Zoetermeer 7 dec., 16:12
Afbeelding
Theatervoorstelling 'De avond is ongemak' kruipt onderhuids 7 dec., 10:08
Afbeelding
Bijzondere ontmoetingen bij 'Zoete Herinneringen' 7 dec., 08:07
Afbeelding
Extra surveillance na grafschending Hoflaan 6 dec., 16:33 2
Afbeelding
Politie Experience mogelijk in Van Tuyllpark 6 dec., 16:15
Afbeelding
College is bezorgd over toekomst ziekenhuis 6 dec., 14:21 6