Het clean-team van Ipse de Bruggen ontvangt de Gouden Knijper van Klaas Dijkhuis in bijzijn van de Afvalbutlers.
Het clean-team van Ipse de Bruggen ontvangt de Gouden Knijper van Klaas Dijkhuis in bijzijn van de Afvalbutlers. Robbert Roos

Clean-team ontvangt de ‘Gouden Knijper’

Actueel 438 keer gelezen

Zoetermeer - De hele zomer is enthousiast afval verwijderd door verschillende groepen bewoners die meedoen aan de Trashchallenge die 10 weken lang in Zoetermeer werd gehouden. 

Door Robbert Roos

Deze challenge is een project van Schoon is gewoon. Een estafette van 10 weken waarbij wekelijks een zwerfafvalpakker de gouden knijper overhandigt aan een andere zwerfafvalpakker. Aan het eind van elke week wordt het opgehaalde zwerfafval zoals plastic flesjes, blikjes, mondkapjes en peuken door de aannemer gewogen. Het team die het meeste afval ophaalt wint de challenge.
Ipse de Bruggen
Het clean-team van Ipse de Bruggen is regelmatig actief in de wijk Seghwaert. Wekelijks gaan zij op pad en maken de omgeving vrij van zwerfafval. Natuurlijk wilden zij aanhaken bij de Trashchallenge van project Schoon is gewoon. Daarom ontvingen zij op donderdag 12 augustus de ‘Gouden Knijper’ uit handen van Klaas Dijkhuis onder toeziend oog van de Afval Butlers.
De Trashchallenge is en initiatief van Schoon is gewoon en wil in estafettevorm mensen enthousiasmeren om hun buurt schoon te houden. Klaas Dijkhuis is actief in zijn wijk Driemanspolder en overhandigt vandaag de gouden knijper. “Door actief te zijn laten we zien dat we bezig zijn met een schone leefomgeving. Zo willen we andere mensen inspireren om ook hun steentje bij te dragen.” Samen met zijn buurjongens loopt Dijkhuis regelmatig door de buurt om zwerfafval op te halen. Die is dankzij de actie inmiddels redelijk schoon. Voor mensen die in hun eigen buurt aan de slag willen heeft hij nog een goede tip. “Bij de wijkpost zijn gratis afvalknijpers en vuilniszakken verkrijgbaar. Die worden beschikbaar gesteld door de gemeente.”
Cleanteam
De mannen van het cleanteam van Ipse de Bruggen komt heel wat tegen op hun tochten. “Het is mooi werk”, begint Edip zijn verhaal. “Maar je komt soms ook rare dingen tegen. Laatst vond ik drie kokosnoten. Die groeien hier niet eens. Ook kwam ik een pan tegen in de bosjes. De laatste tijd vinden we erg veel mondkapjes.” Samen met Ryshendell, Vidjai, Marco, Douwe, Patrick, Sjoukje, Kees en Ryan blijft Edip zich inzetten voor een schone buurt.
Het afval wat de verschillende teams ophalen wordt gewogen. Het team wat de meeste kilo’s weet te verzamelen wint de challenge. Klaas Dijkhuis is in elk geval optimistisch. “Ik prik deze week nog even stevig door en denk dat ik wel twee containers met afval weet te verzamelen”, vertelt hij enthousiast. Daar is het cleanteam niet echt van onder de indruk. “Dan gaan wij voor drie containers”, klinkt het vol passie. De challenge wordt afgesloten met een gezellige bijeenkomst op 28 augustus in het Binnenpark. Compleet met een afvalvrije lunch.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Op obs Arnoldus van Os is de jaarlijkse KEWIK (Kijk eens wat ik kan) wedstrijd gehouden. Er was veel talent te zien! Foto: pr
Talentvolle winnaars van Kijk Eens Wat Ik Kan! op obs Arnoldus van Os 28 mrt, 12:11
Jill met haar vader op de schaatsen. Foto: Wiebe Pekema
Jill blij met fantastisch resultaat Skate4Air 28 mrt, 11:47
Rolstoelvierdaagse op pad
Rolstoelvierdaagse zoekt begeleiders 28 mrt, 11:18
Arthur Schipper (Goede Doelencommissie Pelgrimshoeve), wethouder Bouke Velzen en Sanne v. Leeuwen (directeur Pelgrimshoeve). Foto: pr
Wethouder Bouke Velzen bezoekt de Pelgrimshoeve 28 mrt, 10:29
Initiatiefnemers Pritha en Sham te midden van ruim 900 pakken maandverband voor vrouwen in Zoetermeer en Paramaribo. Later in het jaar worden ook de weeshuizen in Bali weer voorzien. Foto: pr
Vele pakken maandverband voor vrouwen in Zoetermeer en scholieren in Paramaribo 28 mrt, 10:27 3
Afbeelding
Column burgemeester Bezuijen: Zorgen om geboortezorg 28 mrt, 09:15
De nieuwe auto van "Tuingezel
Tuingezel verwelkomt nieuwe auto, nu nog chauffeur 28 mrt, 07:18
Johannes Passion op Goede Vrijdag
Indrukwekkende Johannes Passion in Stadstheater 27 mrt, 18:14