Foto: Gerard van Warmerdam
Foto: Gerard van Warmerdam Gerard van Warmerdam

Anton op de pedalen voor kankeronderzoek

Actueel 274 keer gelezen

Zoetermeer - In 2019 heeft Anton Bood met, 5000 andere wielrenners, meegedaan aan de grote Alpe d’HuZes fietstocht in Frankrijk, om geld in te zamelen voor kankeronderzoek. Nu heeft hij een actie opgezet in Zoetermeer waar iedereen met een fiets aan mee kan doen.

Hij fietste toen voor “zijn” bewoners van het Hospice, waar hij als vrijwilliger werkt. De eerste beklimming ging voortreffelijk, maar helaas kreeg hij bij de afdaling een klapband, waardoor het Alpe d’HuZes verhaal plotseling eindigde. In juni 2020 en 2021 werd het hele spektakel helaas afgeblazen door Corona. Maar omdat er altijd geld nodig is voor onderzoek probeerde de organisatie de tocht in september 2021 alsnog te realiseren. Helaas werd ook dit gecanceld.
Alternatief
Daarom werd aan de deelnemers gevraagd om op 25 september alternatieven te bedenken en te organiseren voor dit goede doel, zodat er op verschillende plaatsen, op de zelfde dag, allerlei initiatieven worden georganiseerd voor Alpe d’HuZes.
“Ik bedacht een knooppunten fietstocht nabij Zoetermeer. In Zoetermeer kan je ook prachtig fietsen”, vertelt Anton Bood. “Omdat de afstand van de Alpe d’HuZes 13,8 km is, werd het een knooppuntenroute van 13,8 km, die men zes keer kan fietsen. Maar minder mag natuurlijk ook.”
Meefietsen
Het startpunt is op 25 september tussen 8.00 tot 10.00 uur bij knooppunt 1 nabij Gaasterland 3, wat ook een waterpunt is voor het vullen van bidons. De deelname is, vrijblijvend € 5.00, maar meer mag natuurlijk altijd. De gehele route gaat over fietspad door het Balijbos en het Westerpark, en is ook met pijlen aangegeven.
Helaas moest de Zoetermeerse fietsvereniging Zoetermeer 77 afzeggen door hun Geuzen activiteiten, maar Anton hoopt dat veel Zoetermeerders wel in de gelegenheid om deel te nemen aan deze mooie fietstocht, voor het goede doel. Wie mee wil doen, kan men terecht op
antonenannelies@ziggo.nl of 06-36249274.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Cantiamo tijdens het slotapplaus. Foto: Leon Koppenol
Cantiamo levert huzarenstukje 23 uur geleden
Afbeelding
Mooie resultaten springers Pro Patria bij toernooi gisteren
Jongeren maken Theater Na de Dam
Jongeren maken Theater Na de Dam gisteren
 Op dit moment worden jaarlijks zo’n 1.100 kinderen geboren in HagaZiekenhuis Zoetermeer. Foto: hagaziekenhuis.nl
HagaZiekenhuis kiest voor behoud van geboortezorg in Zoetermeer gisteren 10
Joost Suijten (links) opent alweer zijn tiende restaurant.
Joost Suijten streeft naar 40 Pannenkoe's gisteren
Afbeelding
Mooonz zoekt een part-time medewerkster voor de winkels in Zoetermeer en Alphen a/d Rijn gisteren
Teams met hardlopers, fietsers en ondersteuneners leggen ruim 500 km af om geld in te zamelen voor projecten voor mensen met kanker.
Steun de Roparun Collecte van Team 62 in Zoetermeer gisteren
Studente Hannah Bakker in het kijkdepot bij de hoog gewaardeerde Zoetermeerse klompenkar uit 1932. Foto Kees van Rongen
Hoogste waardering oude objecten kijkdepot 18 apr, 09:05