Anouchka van Haaren mag naar het jeugd WK. Foto: Nico Mos
Anouchka van Haaren mag naar het jeugd WK. Foto: Nico Mos

Anouchka verrast over kwalificatie voor jeugd WK

Actueel 487 keer gelezen

Zoetermeer - Een zware blessure mocht haar uiteindelijk niet hinderen om zich, eind juli, te plaatsen voor het (jeugd) WK trampolinespringen in november in Azerbeidzjan. Anouchka van Haaren (16), de sporter van Pro Patria, legt zelf uit hoe ze zich gaat voorbereiden op dit WK.

“Voor mij staat alles de komende maanden in het teken van het WK, al zullen de eerste weken ook in het teken van herstel staan”, zegt Anouchka doelend op haar val, twee weken voor de plaatsingswedstrijden en haar blessures. “Ik heb nog steeds last hiervan en dit is een langdurig proces. Ik ga eerst op vakantie en daarna in overleg met mijn trainers en fysio rustig opbouwen. We beginnen eigenlijk op nul. Daarnaast wil het maar niet vlotten met het herstel van mijn kuitblessure. Overigens weet ik in grote lijnen wat voor oefening ik op het WK wil doen en daar gaan we de komende tijd op focussen”.
Concurrentie
De concurrentie is niet mals. “Rusland is op dit gebied top en als China meedoet zijn zij ook van een zwaar kaliber en Japan niet te vergeten. Het deelnemersveld is sowieso erg sterk en medaillekansen zijn voor mij dan ook niet weggelegd. Daar ben ik eerlijk in. Nederland is, qua trampolinespringen nog niet heel sterk. Mijn doel was vooraf om daar überhaupt te staan en dat is gelukt”.
“De plaatsing liep eigenlijk niet echt naar wens. Twee weken ervoor was ik op mijn hoofd gevallen bij het trampolinespringen. Daarbij heb ik ook mijn borstbeen gekneusd en kreeg ik last van mijn voet en vinger”, antwoordt Anouchka op de vraag of de plaatsingswedstrijd makkelijk verliep. “Je leert wel hoe je moet vallen, maar door pech is de kans op een blessure aanwezig. Tijdens de kwalificatie sprong ik met heel veel pijn. De eerste dag verliep dan ook niet zo als ik had gehoopt. De tweede dag kon ik wel mijn sprongen doen die ik had gepland. Ik zag eigenlijk iedereen wel als concurrenten. De meeste groepen bestonden uit drie, vier personen en mijn groep uit acht personen, waarvan daar vier maximaal door mochten. En daar zat ik dus bij. Ik was zelf best verrast”.
School
De Zoetermeerse is al op haar zevende jaar begonnen met trampolinespringen. Ze traint zo’n vier à vijf keer per week en zit op ONC Parkdreef op de Havo.
“Ik zit komend jaar in de examenklas. Mijn trainingen zie ik als uitlaatklep na mijn huiswerk. Ik moet zeggen mijn school lijdt niet onder het vele sporten. Ik wil (uiteindelijk) graag fysiotherapeut worden en later misschien sportfysio. Werken in de sportwereld blijft mij uiteraard trekken”, aldus Anouchka

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Trommelende vuilnismannen
Ludiek opruimen na vrijmarkt 22 apr, 11:09
Voorzitter Marijke du Burck Foto: Gerard van Warmerdam
Oranje Stichting viert haar 15-jarig jubileum 21 apr, 10:09
Ook het treintje rijdt op Koningsdag. Foto: Gerard van Warmerdam
Programma Koningsdag 2024 20 apr, 09:56
Het wordt weer een echt feest voor jong en oud. Foto: pr
Koningsdag met optocht en Koningsmarkt in Benthuizen 19 apr, 14:26
De stadsgids vertelt bij het oorlogsmonument in het Wilhelminapark over de historie van Zoetermeer. Foto: pr
Gratis wandel- of fietstocht met Gilde Stadsgidsen in mei 19 apr, 12:39 1
Aalscholver-familie Plas van Poot foto: Marcel van der Tol
Familiebezoek in het voorjaar Natuur onder de Loep 19 apr, 11:38
Linda Bregman werkzaam op de afdeling Verloskunde is heel erg blij met het behoud van de geboortezorg. Foto: Kees van Rongen
Explosie van emoties over behoud en uitbreiding van geboortezorg in Zoetermeer 19 apr, 10:25 5
Op 28 april is het vol met spelletjes en clinics om kennis te maken met tennis en padel. Foto: pr
Open dag tennis en padel voor jeugd en Tiebreak-Challenge bij TPVS 19 apr, 10:22