Comité roept ochtendzwemmers op

Actueel 424 keer gelezen

Zoetermeer - Voor alle zwemmers die het ochtendzwemmen in De Veur missen gloort er licht aan het einde van de tunnel. Zwemvereniging Zoetermeer (ZVZ) onderzoekt of zij het ochtendzwemmen aan kunnen bieden met de inzet van vrijwilligers. Zwemmers die hier gebruik van willen maken worden opgeroepen zich nu te melden. 

Door Robbert Roos

Na de afschaffing van het ochtendzwemmen, een gevolg van de bezuinigingen van de gemeente, is er begin van dit jaar een actiecomité opgericht. Samen met Sipko Mulder, Arthur Schipper en Hilda Kizilirmak maakt Edith Snoeij zich hard om het ochtendzwemmen weer terug te krijgen. “Inmiddels heeft onze actiegroep contact met ZVZ”, vertelt Snoeij. “Deze vereniging is aan het onderzoeken hoe groot de belangstelling voor het zwemmen in de ochtend is.” Dit onderzoek wordt gedaan in nauwe samenwerking met de gemeente die een deel van de kosten om dit te realiseren eventueel voor haar rekening wil nemen, aangevuld met zwemmers die bereid zijn om op vrijwillige basis af en toe te surveilleren. Deze vrijwilligers zullen een korte basisopleiding krijgen met onder andere sociale vaardigheden en het EHBO-diploma. “In dit verband is door de gemeente en ZVZ besloten een enquête onder de voormalige zwemmers uit te zetten om deze behoefte te peilen”, legt Snoeij uit. “Als gevolg van de AVG is het adressenbestand van de zwemmers echter inmiddels verwijderd. Daarom roepen wij geïnteresseerden op zich te melden via de Facebookpagina ‘Behoud Banenzwemmen in de ochtend in Zoetermeer’ of door een email te sturen aan  behoudochtendbanenzwemmendeveur@ziggo.NL. De leden van het actiecomité hopen dat mensen zich massaal willen melden. “Als er geen reacties van de zwemmers komen dan is de poging gedoemd te mislukken.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

De leerlingen van het Alfrink College.
Alfrink tweede bij toernooi Olympic moves 18 apr, 16:16
Stadshart Daily Plaza wordt hét overdekte boodschappencentrum van Stadshart Zoetermeer met de focus op dagelijkse benodigdheden.
Trekpleister naar Stadshart Daily Plaza in Zoetermeer 18 apr, 15:17 3
Nieuw seizoen bij Buurttuin Zoete Aarde
Programma buurttuin Zoete Aarde 18 apr, 12:18
Cantiamo tijdens het slotapplaus. Foto: Leon Koppenol
Cantiamo levert huzarenstukje 18 apr, 12:15
Afbeelding
Mooie resultaten springers Pro Patria bij toernooi 18 apr, 11:14
Jongeren maken Theater Na de Dam
Jongeren maken Theater Na de Dam 18 apr, 11:07
 Op dit moment worden jaarlijks zo’n 1.100 kinderen geboren in HagaZiekenhuis Zoetermeer. Foto: hagaziekenhuis.nl
HagaZiekenhuis kiest voor behoud van geboortezorg in Zoetermeer 18 apr, 10:18 10
Joost Suijten (links) opent alweer zijn tiende restaurant.
Joost Suijten streeft naar 40 Pannenkoe's 18 apr, 10:09