René van Kooten speelt de hoofdrol in de Titanic. Foto: Roy Beusker
René van Kooten speelt de hoofdrol in de Titanic. Foto: Roy Beusker Roy Beusker

Al 25.000 kaarten verkocht voor Titanic

Actueel 161 keer gelezen

Zoetermeer - Nederland staat te springen om weer naar het theater te gaan. Dat blijkt wel. De Broadway-hit en prijswinnende Titanic de musical is nu al een groot succes. De kaartverkoop ging half mei van start en het geweldige aantal van 25.000 verkochte kaarten is nu al bereikt. 

De musical over het bekendste en meest luxueuze passagiersschip ter wereld is vanaf november met live-orkest en een 25-man sterke cast, waaronder Zoetermeerder René van Kooten. René speelt de hoofdrol van de architect Thomas Andrews. Naast René spelen zijn onder andere Wieneke Remmers, Dennis Willekens en Mariska van Kolck, te zien. De musical gaat op tournee door het hele land en ook in het Stadstheater.

Eigenlijk was het de bedoeling dat de Titanic vorig jaar al uit zou varen maar zoals bij zoveel gooide corona roet in het eten dus stelden de producenten de voorstelling uit. Nu staan alle seinen op groen en kan men alsnog van de voorstelling genieten.

Verrast 
Producenten Ruud de Graaf en Hans Cornelissen: “Met het nieuws dat de kaartverkoop in zo’n korte tijd al het geweldige aantal van ruim 25.000 heeft overschreden zijn we enorm blij en er eerlijk gezegd ook een beetje door verrast. Na de moeilijke periode voelt dit voor ons echt als een blijk van vertrouwen van het publiek. Er is ons met De Graaf & Cornelissen Entertainment dan ook alles aan gelegen er een fantastische voorstelling van te maken. De wetenschap dat een verhaal echt gebeurd is maakt het altijd extra aangrijpend. En dit is een indrukwekkende vernieuwde versie. Met een cast en orkest die ongetwijfeld voor vuurwerk gaan zorgen. We kunnen niet wachten om te beginnen!’’.

Musical
De musical vertelt het verhaal van het enorme cruiseschip De Titanic, dat op 10 april 1912 de Engelse haven van Southampton verliet om naar New York te vertrekken. Aan boord waren 1301 passagiers en 941 bemanningsleden. Het verhaal van de musical wordt verteld door zes mannen die aan boord werken en drie meisjes die naar Amerika willen emigreren. Ook het klassenverschil dat in het begin van de twintigste eeuw enorm speelde, komt aan bod. De rijkste passagiers, die vinden dat zij het meeste recht hebben op een sloep, de middenstanders en de arbeiders die letterlijk in de onderste laag van het schip werken en wonen. Titanic werd onderscheiden met 5 Tony Awards, waaronder die voor beste musical en beste muziek.

Stadstheater
In het Stadstheater is de musical maar liefst 3 dagen te zien op 2, 3 en 4 december. Dat is dus een thuiswedstrijd voor onze René. Kaarten voor het Stadstheater zijn te bestellen via www.stadstheater.nl.

Uit de krant

Afbeelding
Vleermuizen zijn helemaal niet zo eng! Natuur onder de Loep 30 sep., 08:34 1
Afbeelding
Inrichting van buitenterrein van nieuwe zwembad Van Tuyllpark is begonnen 29 sep., 16:01
Afbeelding
HagaZiekenhuis behandelt IC-patiënten Zoetermeer voortaan op de locatie in Den Haag 29 sep., 12:51 21
Afbeelding
Herbeleef Stadsfestival Zoetermeer 2040 en kijk naar de toekomst 29 sep., 11:10
Afbeelding
Rijsttafelen bij restaurant Saputra (spiced by Indofoods) Ondernemer in Beeld 29 sep., 10:25
Afbeelding
Fascinating Jazz is een maandelijks feestje én viert 25-jarig jubileum 28 sep., 16:20 3
Afbeelding
Genieten van natuurschoon in en om Zoetermeer Natuur in beeld 28 sep., 15:12
Afbeelding
GoodFood Fietstocht naar mooi Voedselbos in Benthuizen 28 sep., 14:03