Kinderen leren de eerste beginselen van tennis met een ballon. (Foto: Ronald Stam)
Kinderen leren de eerste beginselen van tennis met een ballon. (Foto: Ronald Stam)

Nieuwe koers TV Buytenwegh kost trainers hun baan

Actueel 93 keer gelezen

De nieuwe koers die het bestuur van tennisvereniging Buytenwegh op wil, zorgt ervoor dat de club niet langer met haar trainers verder gaat. Trainer Bregt van den Born gaat de vereniging na achttien jaar verlaten en Marcel Bulder gaat zich na twintig jaar trainen focussen op zijn werk als pachter van het clubhuis. Beide trainers maken dit seizoen wel af.


Buytenwegh - “We willen vernieuwen”, laat Edwin Vink, voorzitter van het bestuur van de vereniging weten. “Dit bestuur gaat haar derde jaar in en vanaf het begin kijken we al wat er allemaal beter kan. We willen bijvoorbeeld meer doelgroepen bedienen. Ook willen we onze leden kunnen trainen wanneer zij willen. Dat kan op dit moment gewoon niet, omdat de trainers geen tijd hebben. We zien dan ook dat het aantal aanmeldingen van nieuwe leden daalt. Elk jaar bekijken we met de trainers of we nog met hen verder gaan en dit jaar hebben we besloten dat niet te doen.”
Volgens het bestuur heeft Van den Born een andere kijk op waar de trainingen naartoe moeten. Bulder wil naar eigen zegge meer tijd hebben voor de pacht van het clubhuis. “Hij vindt dat hij nu beide taken maar half kan doen”, aldus Vink. “Tijdens wedstrijden is hij verantwoordelijk voor het wat er in het clubhuis gebeurt, terwijl hij als trainer buiten bij zijn leerlingen moet staan. Dat kan niet tegelijkertijd.”
Vanaf april moeten twee of drie nieuwe trainers de lessen gaan overnemen. Dan pas gaan de leden de verandering merken. “Met nieuwe trainers krijg je nieuwe methodes.” De selectieprocedure is inmiddels al begonnen.
Maar de wisseling van trainers is niet de enige verandering die het nieuwe bestuur gebracht heeft. Zo is het doel dat de club een ontmoetingsplek wordt, ook voor niet-leden. Daarom worden nu ook andere activiteiten aangeboden dan alleen tennis. Zo kan iedereen langs komen voor een kopje koffie, een potje klaverjassen . Ook wil de vereniging samenwerkingen aangaan met haar buren. “Hiernaast zit volleybalvereniging Zovoc. Zij willen bijvoorbeeld beachvolleybal gaan doen, misschien kunnen wij dan gaan beachtennissen.” Volgens Vink eindigt een wandelgroep haar wandeling al in het clubhuis met koffie.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Het Ebony Ensemble. Foto: Richard Jetten
Doek valt voor Ebony Ensemble na schrappen subsidie 24 apr, 13:50 2
Het festival RRRollend wordt een culinair festijn met een groot aantal foodtrucks.
Festival met foodtrucks op park Palenstein 23 apr, 11:11
Lopen bij de 3Plassenloop
Doe mee aan de 3Plassenloop 23 apr, 11:00
Deze act behoort tot een van de bekendste YouTube groepen van Nederland.
Bankzitters bij Live at the Lake 23 apr, 10:51
 Luca van Wijk, Rens Vijverberg en Denzel Haaring.
Prijzen voor judoka's van Yotosama 22 apr, 16:51
Chazzy Green
Saxofonist Chazzy Green bij Fascinating Jazz 22 apr, 12:58
Winnaars van de Young Music Talent. Foto: Chris Lans
Jonge musici strijden om prijzen Young Music Talent 22 apr, 12:39
 Pestbosje Geerweg / Geerpolder. Foto: Bert Pol
Gerief- en pestbosjes Natuur onder de Loep 22 apr, 12:21 1