Corriëtte (r) met mevrouw Van Weelie en haar verzorgsters. (Foto: Robbert Roos)
Corriëtte (r) met mevrouw Van Weelie en haar verzorgsters. (Foto: Robbert Roos)

Met persoonlijke aandacht wordt de zorg beter en mooier

Actueel 79 keer gelezen

PrivaZorg Zoetermeer bestaat dit jaar alweer 5 jaar. Een mooi jubileum om even kort bij stil te staan. Voor deze gelegenheid gaan wij samen met eigenaresse Corriëtte de Wilde op bezoek bij mevrouw Van Weelie-Spanjersberg, woonachtig in de Morgenster en cliënt van PrivaZorg vanaf het eerste uur.

Zoetermeer - Mevrouw Van Weelie is 93 en moeder van drie dochters. Ze heeft een gemakkelijk karakter en is ondanks haar hoge leeftijd nog jong van geest. Zoals ze het zelf omschrijft: “Mijn lichaam is op, maar het koppie nog niet.”

Lang woonde mevrouw Van Weelie zelfstandig tot haar ouderdomsgebreken dusdanige vormen aannamen dat externe hulp onvermijdelijk was. Via mond tot mond reclame kwam ze bij PrivaZorg Zoetermeer terecht. En dat beviel haar maar heel goed. “Ze moeten in de zorg tegenwoordig zoveel doen, maar ik word aan alle kanten in de watten gelegd door die daar.” Met een knikje wijst ze in de richting van Agnes en Hermine, als ZZP’ers werkzaam voor PrivaZorg en voor de gelegenheid vandaag eens een keer op bezoek, in plaats van aan het werk.

ZZP’ers

Corriëtte: “PrivaZorg is een thuiszorgorganisatie die uitsluitend met ZZP’ers werkt. Zij doen vaak nét dat stapje extra voor de cliënt en hun mantelzorgers. Door te werken met kleine vaste zorgteams rond de cliënt wordt een persoonlijke band met de cliënt opgebouwd en kunnen we optimale, vraag-gestuurde zorg bieden.”

Mevrouw Van Weelie is er erg gelukkig mee, maar ook zorgverleners Agnes en Hermine voelen zich bij PrivaZorg op hun plek en waarderen de werkwijze van het bureau. Agnes: “PrivaZorg geeft ons de ruimte om binnen de kaders van wet- en regelgeving de zorg voor onze cliënt zo in te delen dat er ook tijd is voor een stukje informele zorg en extra aandacht.” Hermine vult haar aan: “Het is op deze manier erg fijn om in de zorg te werken. Persoonlijk ben ik altijd op zoek naar de mens achter de zorg. Daarom is het fijn om op deze manier contact met de cliënt te hebben.” Een schot in de roos dus. Corriëtte: “We zijn blij dat we elke dag zoveel tevreden cliënten zorg mogen bieden!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Afbeelding
Ben jij die professionele ZZP-er die wij zoeken? Meld je aan bij De Borstelman! 8 uur geleden
Ed Boutkan, Inge Groen in 't Woudt (midden) en Karin van der Lee. Foto: Gerard van Warmerdam
Cheque voor Op de koffie bij Franx 18 uur geleden
Feesten op 5 mei. Foto: Roy Poots
Feest op drie plekken tijdens Bevrijdingsdag 20 uur geleden
Super Trouper brengt een tribute aan ABBA tijdens Vijverpop.
Tributebands schitteren bij Vijverpop 23 uur geleden
Road Runners Zoetermeer, Sportief Wandelgroep Zoetermeer en alle betrokken vrijwilligers kijken ernaar uit om alle hardlopers en wandelaars weer te ontvangen op zondag 29 september.
Start inschrijving Geuzenloop & Wandelen op 1 mei 23 uur geleden 1
Bewoners, familie, zorgmedewerkers en vrijwilligers van Floriadehof lopen het Vergeet-mij-niet-pad naar winkelcentrum Rokkeveen. Foto Kees van Rongen
Vergeet-mij-niet-pad in Rokkeveen in gebruik 23 uur geleden
Afbeelding
Ben jij die professionele ZZP-er die wij zoeken? Meld je aan bij De Borstelman! 1 mei, 07:16
Vrijwilligers helpen met huiswerk maken.
Kansengelijkheid door studieplekken bij Piëzo 30 apr, 13:18