Dennis Fils is de nieuwe chef van de Heeren van Soetermeer.
Dennis Fils is de nieuwe chef van de Heeren van Soetermeer.

Nieuw concept en nieuwe chef voor De Heeren van Soetermeer

Actueel 75 keer gelezen

Zoetermeer - Per maart 2017 hebben de Heeren van Soetermeer een complete verbouwing gehad om een geheel nieuw en uniek concept: -REAL GOOD MEAT- te starten. Ook heeft de Heeren van Soetermeer een nieuwe chef aangetrokken.

Het oude geboortehuis van keurslager Piet van den Berg, waar De Heeren van Soetermeer gevestigd is, is nu volledig ingericht om puur, diervriendelijk en lokaal vlees te bereiden door middel van o.a. een Mibrasa, een smoker én een eigen rijpingskast. Het concept is uniek in Zoetermeer en is erg succesvol. Om deze conceptverandering succesvol door te zetten hebben ‘De Heeren’ ook een nieuwe chef aangetrokken, chef-kok Dennis Fils. Dennis is voor dit concept getraind en begeleid door o.a Piet van den Berg zelf en de BBQ-goeroe van Nederland: Jeroen Hazebroek. Beide waren trouwens ook actief als jurylid voor de BBQ MASTERS 2017 regio Haaglanden tevens gehouden bij De Heeren van Soetermeer.

Chef-kok

De 32-jarige chef-kok Fils uit Den Haag begon op zijn 15e met koken en heeft onder andere bij restaurants als Spijs in Scheveningen en BO & RO in Zoetermeer zijn werkervaring opgedaan. Toen hij het aanbod van ‘De Heeren’ kreeg kon hij niet wachten om dit nieuwe concept, en dus de nieuwe uitdaging, met twee handen aan te pakken! Zelf vindt de chef het leukste aan dit concept om middels de Mibrasa op houtskool te koken. Daarnaast kan de chef vanwege zijn ervaring en trainingen gerechten als pulled pork en brisket helemaal op eigen wijze bereiden op de pellet smoker. ‘’Op deze manier geven we flink wat extra aandacht aan onze producten, waardoor de smaak uniek wordt’’, aldus Dennis.

Bij restaurant Spijs, het restaurant waar Dennis zijn eerste baan als kok aangeboden kreeg, behaalde de chef zijn leermeester certificaat. Voor leerling-koks is het nieuwe concept van De Heeren van Soetermeer een uitstekende en uitdagende plek om stage te mogen lopen en onder leiding van Dennis alles te leren over deze bijzondere manier van koken. De chef vindt het zelf ook erg belangrijk om zijn kennis over te dragen en zo te helpen bouwen aan een nieuwe generatie koks. Met veel plezier kijkt de chef uit naar zijn verdere functie als chef-kok en om met zijn kennis en kunde het mooie concept van de Heeren van Soetermeer te mogen blijven bewaken.

Contact

De Heeren van Soetermeer is gevestigd aan de Dorpsstraat 41, 2712 AC Zoetermeer, T: 079-8890777. W: www.deheerenvansoetermeer.nl

E: info@deheerenvansoetermeer.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Jasper van Viegen met Jules Lelieveld (links) en Ger Fens (rechts)
Jasper van Viegen nieuwe hoofdtrainer SVO Buytenpark 5 mei, 09:40
De plantjes aan de balustrade en op de grond moeten weg laat woningcorporatie Vidomes de bewoners weten. Foto: Kees van Rongen
Bewoners teleurgesteld: 'Na vele jaren moeten alle plantjes op galerij ineens weg' 3 mei, 16:03 30
Konijnenbezitters kunnen (op afspraak) hun konijn tegen gereduceerd tarief laten vaccineren en desgewenst gratis laten controleren. Foto: Het Buitenbeest
Konijnenavond voor baasjes op Speelboerderij Het Buitenbeest 3 mei, 13:06
Waylon is live op zijn best. Foto: Robin Eggenkamp
Waylon speelt zijn beste hits in Poppodium Boerderij 3 mei, 12:39
Drie sprekers zullen die avond op dit onderwerp ingaan. Foto: pr
Thema avond Wonen van JongSenioren Zoetermeer 3 mei, 11:40
Afbeelding
Column burgemeester Bezuijen: Herdenken 3 mei, 09:32
Ukele leren spelen
Ukelele workshop voor beginners 3 mei, 09:22
Vanuit Benthuizen zullen kinderen het bevrijdingsvuur ophalen, een deel van de route meerijden en het vuur meenemen naar Benthuizen. Foto: pr
Herdenking bij nieuwe monument en bevrijdingsvuur in Benthuizen 2 mei, 13:05