Afbeelding

Onrust over parkeertarieven

Actueel 65 keer gelezen

Geen juiste info op borden

In het centrumgebied zijn per 1 januari de parkeertarieven verhoogd ook zijn de betaald parkeertijden verruimd. Inwoners werden door de aanpassing overvallen omdat de communicatie hierover niet op gang kwam.

Zoetermeer - De politieke partijen VVD en PVV hebben vragen gesteld over de gang van zaken. Veel inwoners reageerden ongerust. Zij kregen een waarschuwing terwijl de nieuwe tarieven niet op de betaalautomaten en op de borden was vermeld.

Een woordvoerder van de gemeente laat weten dat januari een overgangsmaand is. Handhavers hebben geen boetes uitgedeeld, wel waarschuwingen. In het centrumgebied is het uurtarief verhoogd van € 1,50 naar € 2,40 en het dagtarief van € 7,00 naar € 11,10. De parkeertijden zijn verruimd naar 09.00 – 23.00 uur (ma t/m za). De parkeertijd op zondag is niet gewijzigd (12.00 – 17.00 uur). Bij de betaald parkeerplaatsen rondom de Dorpsstraat en op het parkeerterrein van de AH op de Parkdreef zijn alleen de parkeertarieven verhoogd. De parkeergarages blijven de eerste twee uur gratis.

“We zijn lang bezig geweest met het technische proces waardoor de communicatie was vertraagd. Inwoners van het centrum zijn nu geïnformeerd per brief. Er is een artikel in Stadsnieuws in het Streekblad en op de website geplaatst en er waren in het centrum borden met ‘’betaald parkeren gebied betreden’’. Er zijn ook extra borden geplaatst met gewijzigde parkeertijden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Afbeelding
Ben jij die professionele ZZP-er die wij zoeken? Meld je aan bij De Borstelman! 22 uur geleden
Ed Boutkan, Inge Groen in 't Woudt (midden) en Karin van der Lee. Foto: Gerard van Warmerdam
Cheque voor Op de koffie bij Franx 1 mei, 20:51
Feesten op 5 mei. Foto: Roy Poots
Feest op drie plekken tijdens Bevrijdingsdag 1 mei, 18:52
Super Trouper brengt een tribute aan ABBA tijdens Vijverpop.
Tributebands schitteren bij Vijverpop 1 mei, 15:50
Road Runners Zoetermeer, Sportief Wandelgroep Zoetermeer en alle betrokken vrijwilligers kijken ernaar uit om alle hardlopers en wandelaars weer te ontvangen op zondag 29 september.
Start inschrijving Geuzenloop & Wandelen op 1 mei 1 mei, 15:48 1
Bewoners, familie, zorgmedewerkers en vrijwilligers van Floriadehof lopen het Vergeet-mij-niet-pad naar winkelcentrum Rokkeveen. Foto Kees van Rongen
Vergeet-mij-niet-pad in Rokkeveen in gebruik 1 mei, 15:44
Afbeelding
Ben jij die professionele ZZP-er die wij zoeken? Meld je aan bij De Borstelman! 1 mei, 07:16
Vrijwilligers helpen met huiswerk maken.
Kansengelijkheid door studieplekken bij Piëzo 30 apr, 13:18