Michel Bezuijen. Foto: Archief/Robbert Roos
Michel Bezuijen. Foto: Archief/Robbert Roos

Streep door feestelijke inhuldiging Bezuijen

Actueel 83 keer gelezen

Zoetermeer – De inhuldiging van de nieuwe burgemeester Bezuijen gaat niet door. De nieuwe burgemeester zou donderdag 1 oktober tijdens een bijzondere raadsvergadering in het Stadstheater van Zoetermeer officieel worden beëdigd. Dit gaat vanwege de aangescherpte coronamaatregelen niet door. In plaats daarvan wordt Bezuijen op het Provinciehuis officieel benoemd tot burgemeester. Ook het geplande afscheid van oud burgemeester Charlie Aptroot en waarnemend burgemeester Jan Pieter Lokker zal donderdagavond niet plaatsvinden.

Het kabinet kondigde maandagavond nieuwe maatregelen aan om de sterke toename van het aantal coronabesmettingen in ons land tegen te gaan. De plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad van Zoetermeer heeft, in goed overleg met de commissaris van de Koning van de Provincie Zuid-Holland én aanstaand burgemeester Michel Bezuijen, daarom besloten de bijzondere raadsvergadering geen doorgang te laten vinden. Jaap Smit, commissaris van de Koning: “Ik steun dit besluit van de gemeente en de aanstaande burgemeester volledig. We moeten er nu alles aan doen om meer besmettingen te voorkomen.” Michel Bezuijen, aanstaand burgemeester van Zoetermeer: “De snelle toename van het aantal coronabesmettingen is erg zorgelijk. De nieuwe maatregelen die het fysieke contact tussen mensen zoveel mogelijk beperken, hebben wederom veel impact op iedereen. Maar ze zijn nodig om het virus te stoppen. Daarom het besluit om de installatievergadering geen doorgang te laten vinden. Ik ga desondanks met volle energie aan de slag in Zoetermeer en hoop de Zoetermeerders snel, in welke vorm dan ook, te ontmoeten.”

Michel Bezuijen treedt donderdag 1 oktober aan als nieuwe burgemeester van Zoetermeer. De commissaris van de Koning zal Michel Bezuijen op 1 oktober 2020 op het provinciehuis beëdigen als burgemeester van Zoetermeer door het afnemen van de eed. Afscheid Met oud burgemeester Charlie Aptroot en waarnemend burgemeester Jan Pieter Lokker wordt bekeken op welke manier en wanneer de gemeente alsnog aandacht aan hun afscheid kan besteden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Vanuit Benthuizen zullen kinderen het bevrijdingsvuur ophalen, een deel van de route meerijden en het vuur meenemen naar Benthuizen. Foto: pr
Herdenking bij nieuwe monument en bevrijdingsvuur in Benthuizen 2 mei, 13:05
De Hof van Seghwaert ligt aan de parkeerplaats die grenst aan Gaardedreef 169.
Kinderspeelmiddag in de perenboomgaard in Hof van Seghwaert 2 mei, 12:29
De vertrouwde medewerkers van Albert Heijn Seghwaert staan vanaf 27 mei weer enthousiast voor je klaar. Foto: pr
Albert Heijn Seghwaert wordt in twee weken compleet vernieuwd 2 mei, 11:31 7
Rust & Vreugd in Stadstheater
Rust & Vreugd van Hendrik Groen in Stadstheater 2 mei, 11:02
Hoe oud zijn ze? Hoe komen ze daar? Hoe en waar werden ze gemaakt? Foto: pr
Alles over pijpenkoppen vinden in de grond van Benthuizen 2 mei, 10:30
Deelnemers van Tuingezel tijdens een freerunning wandeling.
Freerunning wandeling met Tuingezel en Parkour Disciplines 2 mei, 09:50
De Vredesboom aan de Dobbe.
Bijeenkomst bij de Vredesboom 2 mei, 08:53
Afbeelding
Ben jij die professionele ZZP-er die wij zoeken? Meld je aan bij De Borstelman! 2 mei, 07:00