Afbeelding
Aangeboden door Horren.com

Tips voor het verbeteren van jouw concentratie

Actueel 354 keer gelezen

Uren achter elkaar doorwerken; het zou voor veel ondernemers de wens zijn. Feit is dat geen elk persoon een dergelijke concentratieboog heeft. Gelukkig zijn er wel manieren waarop je jouw concentratie kunt verbeteren. Met dank aan een verbeterde concentratie kun je niet alleen méér werk verrichten, maar ook nog eens goed werk.

Neem voldoende pauze

Allereerst is het aan te raden om voldoende pauze te nemen. Jouw hersenen kunnen namelijk niet alleen maar blijven gaan, gaan en nog eens gaan. Nee, je moet jouw hersenen ook eens tot halt roepen. Dat doe je door bijvoorbeeld elk uur 10 minuutjes pauze te nemen. Concreet betekent dit dat je 50 minuten werkt, 10 minuten pauze neemt en vervolgens weer 50 minuten werkt.

Zorg voor frisse lucht

Werk jij vanuit een bedrijfspand? Of heb jij voor een thuiskantoor gekozen? In principe maakt het niet uit waar je werkt, zolang je maar voor voldoende frisse lucht zorgt. Dit doe je bijvoorbeeld door de ramen of de deur open te zetten.

Ben je hierbij bang voor de komst van muggen of andere insecten? Dat is niet nodig, zolang je maar een goede hor bij het raam plaatst. Omdat deuren in bedrijfspanden vaak een afwijkende maat hebben, kun je ook een hordeur op maat kiezen. De horren weten de muggen tegen te houden, terwijl jij wél geniet van de frisse lucht. Deze frisse lucht is gezond en werkt ook bevorderlijk voor jouw concentratievermogen.

Maak een to-do list

Ook is het aan te raden om voor jezelf een to-do list aan te maken. Door deze to-do list af te werken, weet je jezelf scherp te houden. Je weet immers dat je ook nog punt 6 en punt 7 van jouw to-do list af moet strepen. Juist door een dergelijke lijst te maken, weet je het uiterste van jezelf te eisen. Als je ondertussen voldoende pauze neemt, betekent dit dat je zéker de gehele lijst door kunt strepen aan het einde van de werkdag.

Leg je telefoon aan de kant

Heb je enig idee wat bij veel mensen de grootste afleider is? Juist, de smartphone. Als je jouw concentratie wilt verbeteren, is het aan te raden om jouw telefoon aan de kant te leggen. Als je niet bij jouw telefoon kunt, weet je de trigger eigenlijk uit te schakelen. Je voorkomt in ieder geval dat jouw hond – automatisch – naar jouw mobiel toegaat.

Zorg voor een opgeruimd bureau

In het verlengde van bovenstaande tip is het advies ook om voor een opgeruimd bureau te zorgen. Ook met een opgeruimd bureau heb je minder afleiding. Stof je bureau dus af en toe af en haal alle rommel van jouw bureau af. Des te opgeruimder jouw bureau is, des te geconcentreerder je kunt werken!

Slaap voldoende

Door voldoende te slapen, kun je je ook beter gaan concentreren. Het advies is om elke nacht minstens 8 uur te slapen. Haal je bij lange na deze 8 uur niet? Dan merk je dit de volgende dag aan jouw concentratievermogen. Ook tijdens het 

slapen is het overigens aan te raden om jouw raam te openen. In dat geval heb je ook belang bij een handige hor!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Het bevrijdingsconcert – dat overigens gratis toegankelijk is - richt zich met de muziek en dansen vooral op de oudere bezoekers, maar iedereen is welkom, ongeacht de leeftijd. Foto: HGOS
Bevrijdingsconcert Zoetermeer en Magisch Zoetermeer brengen de muziek van toen tot leven 25 apr, 13:00
In het HagaZiekenhuis is een menopauze poli waar de huisarts een verwijzing voor kan geven, maar je kunt ook terecht bij een zelfstandig werkende overgangsconsulente.
Informatieavonden over de overgang in HagaZiekenhuis Zoetermeer 25 apr, 12:47
Sigrid van den Berg van Sigrid Uitvaartbegeleiding – Jouw uitvaart, jouw wensen. Uw laatste afscheid, persoonlijk en met zorg vormgegeven. Foto: Babet Hogervorst
Ontdek Sigrid Uitvaartbegeleiding - Waar een afscheid een leven vertelt 25 apr, 12:36
Ochtendwandelen met de boswachter. Foto: Rob de Wind Fotografie-Filmproducties
Dauwtrappen in het Bentwoud met de boswachter 25 apr, 12:28 1
Taptoe in Zoetermeer. Foto: Gerard van Warmerdam
Verhuisbedrijf Henneken wordt hoofdsponsor van de Taptoe Zoetermeer 25 apr, 11:48
Zang- en acteertalent Sil van der Zwan in zijn studio achter de piano. Foto: André van der Wiel
15-jarig creatief talent Sil van der Zwan houdt alle opties open 25 apr, 11:04 2
De natuur beleven vanaf het water. Foto: pr
Natuur beleven in de polder met rondvaartboot De Meervaarder 25 apr, 10:50
Foto: Martijn Mastenbroek
Feestelijke opening Kabouterpad Balij 24 apr, 16:15 21