Afbeelding

Sint rijdt het Stadshart niet stilletjes voorbij!

Actueel 55 keer gelezen

Zoetermeer – Op zaterdag 14 november komt Sinterklaas weer aan in Nederland. Vanwege de aanhoudende pandemie, die ook in Spanje nog lang niet in bedwang is, zullen de kinderen hem dit jaar niet opwachten. Ook de jaarlijkse intocht in het Stadshart zal daarom niet doorgaan. Maar de Sint wil kinderen in Zoetermeer natuurlijk niet met lege handen, eh.. schoenen, achterlaten. Vandaar dat er in Stadshart Zoetermeer 14 dagen lang schoentjes kunnen worden gezet. Uiteraard volledig Coronaproof.

Van 20 november t/m 3 december worden twee leegstaande winkelpanden in het Stadshart omgetoverd tot Sint’s Schoenenhuis. Kinderen kunnen hier gratis hun schoentje zetten, en de dag erna deze mét cadeautje weer ophalen. Omdat Sinterklaas graag ziet dat we echt voorzichtig zijn, kan dit alleen als ouders een plekje voor de schoen reserveren. Ze kiezen dan bovendien een tijd waarop de schoen wordt gezet en weer wordt opgehaald. Terplekke zijn er speciale looproutes, mogen er maar een beperkt aantal kinderen tegelijk naar binnen en ziet de getrainde hostess erop toe dat alles goed verloopt. Ook wordt alles regelmatig gedesinfecteerd en zijn er materialen aanwezig om de handen te ontsmetten.

Het maken van mooie tekeningen wordt enorm gewaardeerd door de Sint. Sterker nog, hij moedigt het extra aan dit jaar. Elke dag wordt er één supercadeau in de schoen geplaatst van degene die de mooiste tekening heeft gemaakt. Overigens kan hier ook kans op worden gemaakt door de lekkerste wortels voor Ozosnel of een mooi gedicht voor de Pieten.

Van 20 november t/m 27 november zit Sint’s Schoenenhuis in de Passage tegenover de Perry Sport. Daarna, van 28 november t/m 3 december, verhuist het Schoenenhuis naar de Promenade 52 in de oude Sneakers. Reserveren kan binnenkort. Hou hiervoor de informatie op www.stadshart.nl en de Facebook- en Instagram-accounts van Stadshart Zoetermeer in de gaten.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Vanuit Benthuizen zullen kinderen het bevrijdingsvuur ophalen, een deel van de route meerijden en het vuur meenemen naar Benthuizen. Foto: pr
Herdenking bij nieuwe monument en bevrijdingsvuur in Benthuizen 2 mei, 13:05
De Hof van Seghwaert ligt aan de parkeerplaats die grenst aan Gaardedreef 169.
Kinderspeelmiddag in de perenboomgaard in Hof van Seghwaert 2 mei, 12:29
De vertrouwde medewerkers van Albert Heijn Seghwaert staan vanaf 27 mei weer enthousiast voor je klaar. Foto: pr
Albert Heijn Seghwaert wordt in twee weken compleet vernieuwd 2 mei, 11:31 7
Rust & Vreugd in Stadstheater
Rust & Vreugd van Hendrik Groen in Stadstheater 2 mei, 11:02
Hoe oud zijn ze? Hoe komen ze daar? Hoe en waar werden ze gemaakt? Foto: pr
Alles over pijpenkoppen vinden in de grond van Benthuizen 2 mei, 10:30
Deelnemers van Tuingezel tijdens een freerunning wandeling.
Freerunning wandeling met Tuingezel en Parkour Disciplines 2 mei, 09:50
De Vredesboom aan de Dobbe.
Bijeenkomst bij de Vredesboom 2 mei, 08:53
Afbeelding
Ben jij die professionele ZZP-er die wij zoeken? Meld je aan bij De Borstelman! 2 mei, 07:00