Erik Jenné: “Het vertrouwen in de woningmarkt is terug”

Actueel 56 keer gelezen

“Het vertrouwen in de woningmarkt is terug. Wij zien een toenemende vraag naar woningen. Daarentegen hebben we te maken met een afnemend aanbod aan woningen. Wat een verschil met nog maar twee jaar geleden,” zegt Erik Jenné van het NVM makelaarskantoor ‘de makelaars’, gevestigd aan de Julianalaan 9.

Zoetermeer - Erik Jenné vormt met Jeroen Jenné, Niels Baars en drie commerciële medewerksters sinds bijna zeven jaar makelaardij ‘Jenné, Baars, Jenné de makelaars’. Drie jaar geleden kwam daar de nieuwe makelaar Steven Street bij. Behalve in Zoetermeer heeft ‘de makelaars’ ook in Rotterdam een kantoor. Zij hebben een uitgebreid netwerk van particulieren, projectontwikkelaars, gemeenten en woningcorporaties.

“Inderdaad de ontwikkeling verloopt voorspoedig. We begonnen op het dieptepunt van de crisis, die hebben we volledig achter ons gelaten. Voor 2017 verwachten wij een onverminderde groei in de woningmarkt. Bovendien laat het zich aanzien, dat de rentestand laag blijft. En de grens van de Nationale Hypotheekgarantie wordt opgetrokken naar 245.000 euro”, vertelt Erik Jenné enthousiast.

De toenemende vraag naar woningen leidt ontegenzeggelijk tot schaarste. “Daar ziet het wel naar uit,” meent Jenné. “De grote nieuwbouwlocaties zijn nagenoeg voltooid. Er zijn in de afgelopen periode weinig initiatieven genomen voor nieuwbouw, omdat nu eenmaal de markt er niet naar was. Pas in 2018 en 2019 mogen we meer nieuwe woningen verwachten.”

In 2017 wordt wel met het intieme woonproject De Nieuwe Morgen begonnen op de plaats waar momenteel het flatgebouw aan de Florens van Brederodelaan wordt gesloopt. Er wordt een nieuwe singel gegraven, waaraan voornamelijk grondgebonden koop- en huurwoningen worden gerealiseerd. Het makelaarskantoor ‘de makelaars’ start begin volgend jaar met de verkoop van 25 eengezinswoningen.

Hiervan zijn 17 singelwoningen, die aan de voorzijde uitkijken over de singel. De andere 8 woningen worden gebouwd volgens het nieuwe MorgenWonen. Huizen zonder energielasten. De sleutel krijgen is dus inderdaad: morgen al wonen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Super Trouper brengt een tribute aan ABBA tijdens Vijverpop.
Tributebands schitteren bij Vijverpop 19 uur geleden
Road Runners Zoetermeer, Sportief Wandelgroep Zoetermeer en alle betrokken vrijwilligers kijken ernaar uit om alle hardlopers en wandelaars weer te ontvangen op zondag 29 september.
Start inschrijving Geuzenloop & Wandelen op 1 mei 19 uur geleden
Bewoners, familie, zorgmedewerkers en vrijwilligers van Floriadehof lopen het Vergeet-mij-niet-pad naar winkelcentrum Rokkeveen. Foto Kees van Rongen
Vergeet-mij-niet-pad in Rokkeveen in gebruik 19 uur geleden
Afbeelding
Ben jij die professionele ZZP-er die wij zoeken? Meld je aan bij De Borstelman! 1 mei, 07:16
Vrijwilligers helpen met huiswerk maken.
Kansengelijkheid door studieplekken bij Piëzo 30 apr, 13:18
Kennismaken met de koeien tijdens de Open Boerderijdagen
Kom kijken bij de boeren in de buurt 30 apr, 11:57
Twee slechtvalkkuikens, een mannetje en een vrouwtje, dus beschuit met muisjes hoewel ze vogels eten. Foto: Martin Mollet
Twee slechtvalkjes geboren op toren Onder de Loep 30 apr, 11:16 2
Foto: Patricia Munster
Dodenherdenking in Zoetermeer 30 apr, 10:30