Raymon Kuipers, Jeffrey de Bake en Rick Luca gaan Culinair Zoetermeer organiseren. Foto: Gerard van Warmerdam
Raymon Kuipers, Jeffrey de Bake en Rick Luca gaan Culinair Zoetermeer organiseren. Foto: Gerard van Warmerdam Gerard van Warmerdam

Nieuwe organisator voor Culinair Zoetermeer

Actueel 1.405 keer gelezen

Zoetermeer - Ook voor Culinair Zoetermeer heeft de gemeente Zoetermeer een nieuwe organisator gevonden. Timeless events die eerder Live at the lake organiseerde gaat dit evenement dit jaar voor de gemeente organiseren.

Door Hélène Ouwerkerk

Nadat de gemeente Zoetermeer en Netwerk Zoetermeer niet uit de subsidiegesprekken kwamen, is de gemeente naarstig op zoek gegaan naar andere organisatoren voor Bevrijdingsfestival en Culinair Zoetermeer. “De gemeente heeft het aan ons gevraagd en we waren gelijk enthousiast om dit op te pakken”, zegt Raymon Kuipers die samen met Jesper Hogedoorn eigenaar is van Timeless Events. De twee eigenaren zijn niet van plan om het festival compleet over een andere boeg te gooien. “Ik denk dat 70 à 80% hetzelfde is. We hebben goed contact met Newerk Zoetermeer voor de overdracht. En Jeffrey de Bake die bij Netwerk Zoetermeer werkte, komt nu bij ons werken en dat is natuurlijk enorm fijn”, zeg Kuipers.

Kuipers kijkt naar Culinair Zoetermeer als een mooi evenement dat iedereen in Zoetermeer een warm hart toedraagt. “Het blijft gewoon gratis om op het festivalterrein te komen en er zijn optredens die iedereen kan bekijken. Alleen als je iets wil eten of drinken dan zijn daar natuurlijk kosten aan verbonden. Wellicht dat we wat meer activiteiten voor kinderen willen toevoegen”, zegt hij.

Wethouder
Wethouder Jan Iedema is blij dat er twee nieuwe organisatoren voor de grote Zoetermeerse festivals zijn gevonden. “We zijn blij dat de organisatoren deze voor Zoetermeer toonaangevende evenementen gaan organiseren”, zegt hij. “In het Stadhuis komt verder een coördinatiepunt waar organisatoren van kleinere evenementen informatie kunnen krijgen over onder andere vergunningen.” Hiervoor is geen extra formatie voor vrijgesteld. Iedema verwacht dat dit binnen de huidige formatie kan worden verzorgd.

“Ik ben blij dat er in ieder geval niet kan worden gezegd dat er niets in Zoetermeer gebeurt. Er staat nog meer op het programma. Zo heeft Campzone vergunning aangevraagd. Als dat erdoor komt, hebben we straks het grootste game-event in Nederland in huis. Een evenement dat natuurlijk heel goed bij Zoetermeer past wat per slot van rekening nog steeds ict-stad van Nederland is.”

Campzone werd eerder altijd in Biddinghuizen aan de vooravond van Lowlands gehouden en trekt jonge gamers.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Het bevrijdingsconcert – dat overigens gratis toegankelijk is - richt zich met de muziek en dansen vooral op de oudere bezoekers, maar iedereen is welkom, ongeacht de leeftijd. Foto: HGOS
Bevrijdingsconcert Zoetermeer en Magisch Zoetermeer brengen de muziek van toen tot leven 25 apr, 13:00
In het HagaZiekenhuis is een menopauze poli waar de huisarts een verwijzing voor kan geven, maar je kunt ook terecht bij een zelfstandig werkende overgangsconsulente.
Informatieavonden over de overgang in HagaZiekenhuis Zoetermeer 25 apr, 12:47
Sigrid van den Berg van Sigrid Uitvaartbegeleiding – Jouw uitvaart, jouw wensen. Uw laatste afscheid, persoonlijk en met zorg vormgegeven. Foto: Babet Hogervorst
Ontdek Sigrid Uitvaartbegeleiding - Waar een afscheid een leven vertelt 25 apr, 12:36
Ochtendwandelen met de boswachter. Foto: Rob de Wind Fotografie-Filmproducties
Dauwtrappen in het Bentwoud met de boswachter 25 apr, 12:28 1
Taptoe in Zoetermeer. Foto: Gerard van Warmerdam
Verhuisbedrijf Henneken wordt hoofdsponsor van de Taptoe Zoetermeer 25 apr, 11:48
Zang- en acteertalent Sil van der Zwan in zijn studio achter de piano. Foto: André van der Wiel
15-jarig creatief talent Sil van der Zwan houdt alle opties open 25 apr, 11:04 2
De natuur beleven vanaf het water. Foto: pr
Natuur beleven in de polder met rondvaartboot De Meervaarder 25 apr, 10:50
Foto: Martijn Mastenbroek
Feestelijke opening Kabouterpad Balij 24 apr, 16:15 21