Boosterprikken worden vanaf volgende week gezet.
Boosterprikken worden vanaf volgende week gezet.

Zoetermeer is klaar voor de booster

Actueel 1.775 keer gelezen

Zoetermeer - De gemeente Zoetermeer en de GGD gaan vanaf dinsdag 7 december beginnen met het geven van boosterprikken aan 80-plussers. Dit gebeurt in eerste instantie op het Stadhuis.

Door Hélène Ouwerkerk

De boosterprikken worden voorlopig op dinsdag en donderdag in het Stadhuis gegeven. “Dit is uit praktische overweging omdat we hier al een ruimte hebben ingericht voor mensen die alsnog hun eerste vaccinatie willen halen. Dit blijft overigens nog steeds mogelijk op de woensdag en de zaterdag”, vertelt wethouder Ingeborg ter Laak.

De mensen die als eerste voor de boosterprik in aanmerking komen zijn de 80-plussers. Zij kunnen naar het stadhuis komen als ze een oproep hebben ontvangen. “Ik ben erg blij dat hiermee de boosterprikken op gang komen”, zegt Ter Laak. “Zorgpersoneel prikt elkaar en mensen die in een instelling wonen, krijgen daar hun derde vaccinatie. Ouderen die niet zelfstandig naar het Stadhuis kunnen komen, kunnen gebruik maken van de Regiotaxi en van de Vervoersdienst van Zoetermeer voor Elkaar.”  Wie hiervoor hulp nodig heeft, kan bellen naar telefoon: 0800 9359 456 (ma t/m vr van 9.00 tot 12.30 uur)E-mail: info@paletwelzijn.nl..
Toch is het niet de bedoeling dat het prikken op het Stadhuis blijft. “We zijn op zoek naar een vaste priklocatie en zijn naar locaties aan het kijken. Bijvoorbeeld Silverdome maar het kan ook een andere locatie worden.”

Ingeborg ter Laak geeft aan dat de actuele stand wat corona betreft het landelijk beeld volgt. “De cijfers lijken zich te stabiliseren en ik hoop dat dat doorzet”, zegt ze. “De druk op de zorg blijft onverminderd hoog.” De gemeente start een campagne om bekendheid te geven aan de boosterprikken.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

In het HagaZiekenhuis is een menopauze poli waar de huisarts een verwijzing voor kan geven, maar je kunt ook terecht bij een zelfstandig werkende overgangsconsulente.
Informatieavonden over de overgang in HagaZiekenhuis Zoetermeer gisteren
Sigrid van den Berg van Sigrid Uitvaartbegeleiding – Jouw uitvaart, jouw wensen. Uw laatste afscheid, persoonlijk en met zorg vormgegeven. Foto: Babet Hogervorst
Ontdek Sigrid Uitvaartbegeleiding - Waar een afscheid een leven vertelt gisteren
Ochtendwandelen met de boswachter. Foto: Rob de Wind Fotografie-Filmproducties
Dauwtrappen in het Bentwoud met de boswachter gisteren 1
Taptoe in Zoetermeer. Foto: Gerard van Warmerdam
Verhuisbedrijf Henneken wordt hoofdsponsor van de Taptoe Zoetermeer 25 apr, 11:48
Zang- en acteertalent Sil van der Zwan in zijn studio achter de piano. Foto: André van der Wiel
15-jarig creatief talent Sil van der Zwan houdt alle opties open 25 apr, 11:04 2
De natuur beleven vanaf het water. Foto: pr
Natuur beleven in de polder met rondvaartboot De Meervaarder 25 apr, 10:50
Foto: Martijn Mastenbroek
Feestelijke opening Kabouterpad Balij 24 apr, 16:15 21
Het Ebony Ensemble. Foto: Richard Jetten
Doek valt voor Ebony Ensemble na schrappen subsidie 24 apr, 13:50 2