Gerhard ten Hoopen.
Gerhard ten Hoopen.

Doek valt voor radioprogramma van Ten Hoopen

Actueel 812 keer gelezen

Zoetermeer - Na 24 jaar is het doek gevallen voor het radioprogramma Fascinating Jazz dat jazzpromotor Gerhard ten Hoopen maakte bij Zfm. Technische onvolkomenheden met als gevolg geen programma op de radio, zijn daar de oorzaak van.

Door Hélène Ouwerkerk

“Ik voel mij een roepende in woestijn”, zegt Gerhard ten Hoopen als we hem om tekst en uitleg vragen. “Sinds corona werd gevraagd om het programma thuis te maken als dat kon. Ik heb die apparatuur en deed dat dus. Met een programma van twee uur ben ik soms wel een hele dag mee bezig. Ik heb een groot netwerk in de jazzwereld en interviewde soms ook artiesten. Groot was dan ook de ergernis als het programma ineens niet werd uitgezonden. Simpelweg omdat vergeten was om het in de computer te zetten. Ik trok daarover meermaals aan de bel maar zonder gevolg. Als het niet is uitgezonden dan kan de podcast ook niet worden teruggeluisterd. Op een gegeven moment durfde ik mijn programma niet eens meer aan te kondigen via social media omdat ik bang was dat het niet te horen was.” Na maanden van irritatie over de werkwijze, besloot Ten Hoopen te stoppen. “Ik ben echt niet over één nacht ijs gegaan en heb er goed over nagedacht en het meermalen aangekaart maar zonder resultaat”, laat hij weten. “Ik heb het programma per slot van rekening 24 jaar met veel plezier gemaakt.”

Zijn aankondiging om te stoppen, zorgde voor een stroom van reacties. “Ik heb veel luisteraars. Ook uit het buitenland. Want radioprogramma’s zijn natuurlijk via internet te beluisteren”, zegt Ten Hoopen. “Ik vind de reacties hartverwarmend en ze kwamen ook uit onverwachte hoek.”

Yoran Kipping van Zfm laat desgevraagd weten dat Zfm met Gerhard ten Hoopen in gesprek is. “Afgelopen zondag hebben wij het programma van Gerhard herhaald, omdat de luisteraar van Zfm wel rekent op een Jazzprogramma en we geen besluiten nemen zolang we in gesprek met elkaar zijn. We kijken naar de mogelijkheden”, aldus Kipping.

Volgens Gerhard ten Hoopen is het hoofdstuk Zfm wat hem betreft afgesloten. “Ik ben niet boos of rancuneus hoor, maar als ik eenmaal een beslissing neem, dan kom ik daar niet op terug”, zegt hij. “Ik ben wel inmiddels in gesprek over een doorstart elders en hoop dat binnenkort te kunnen laten weten.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Het bevrijdingsconcert – dat overigens gratis toegankelijk is - richt zich met de muziek en dansen vooral op de oudere bezoekers, maar iedereen is welkom, ongeacht de leeftijd. Foto: HGOS
Bevrijdingsconcert Zoetermeer en Magisch Zoetermeer brengen de muziek van toen tot leven 25 apr, 13:00
In het HagaZiekenhuis is een menopauze poli waar de huisarts een verwijzing voor kan geven, maar je kunt ook terecht bij een zelfstandig werkende overgangsconsulente.
Informatieavonden over de overgang in HagaZiekenhuis Zoetermeer 25 apr, 12:47
Sigrid van den Berg van Sigrid Uitvaartbegeleiding – Jouw uitvaart, jouw wensen. Uw laatste afscheid, persoonlijk en met zorg vormgegeven. Foto: Babet Hogervorst
Ontdek Sigrid Uitvaartbegeleiding - Waar een afscheid een leven vertelt 25 apr, 12:36
Ochtendwandelen met de boswachter. Foto: Rob de Wind Fotografie-Filmproducties
Dauwtrappen in het Bentwoud met de boswachter 25 apr, 12:28 1
Taptoe in Zoetermeer. Foto: Gerard van Warmerdam
Verhuisbedrijf Henneken wordt hoofdsponsor van de Taptoe Zoetermeer 25 apr, 11:48
Zang- en acteertalent Sil van der Zwan in zijn studio achter de piano. Foto: André van der Wiel
15-jarig creatief talent Sil van der Zwan houdt alle opties open 25 apr, 11:04 2
De natuur beleven vanaf het water. Foto: pr
Natuur beleven in de polder met rondvaartboot De Meervaarder 25 apr, 10:50
Foto: Martijn Mastenbroek
Feestelijke opening Kabouterpad Balij 24 apr, 16:15 21