Maartje en Kine. Foto: Stadstheater
Maartje en Kine. Foto: Stadstheater

Maartje en Kine brengen muzikale comedy

Actueel 343 keer gelezen

Wat doe je als je in coronatijd als artiest niet mag optreden? Dan ga je naar Noorwegen! Met hun nieuwste show Speelbeesten II laten Maartje en Kine zien hoe zij hun winterse avonturen hebben omgezet in een muzikale comedy.

Door Marit Nikerk

In de theatervoorstelling wordt het publiek meegenomen in de tijd waarin Maartje en Kine besloten om naar Noorwegen te vertrekken. Onder regie van Titus Tiel Groenestege vertellen en zingen zij het resultaat daarvan met zelfgeschreven nummers en cabaret. Het winters wit tableau, de videobeelden van hun reis en diverse muziekinstrumenten vormen het decor voor de twee dames.

Wanneer de Maartje en Kine hun entree maken in hun skipakken krijgen ze gelijk de lachers op de hand. Toch vraag je je als publiek wellicht wel af waarom ze playbacken, wat vrij vreemd oogt in een live voorstelling. Maar daarna laten Maartje en Kine met hun snelle openingsnummer met perfecte articulatie zien hoe muzikaal ze zijn. Hun enthousiasme is aanstekelijk en dat weten ze goed te benutten. Het publiek wordt direct aangesproken en uitgenodigd tot hier en daar een deuntje en een danspasje, zonder dat het ongemakkelijk wordt. En wanneer iemand uit het publiek onverwachts reageert, wordt daar met humor heel ad rem op gereageerd. Maartje en Kine maken de avond persoonlijk en voelen het publiek én elkaar heel goed aan.
Maartje en Kine zijn veelzijdig en zo is ook hun show. Ze begeleiden zichzelf met diverse instrumenten of ski’s en ook qua genre zoeken ze hun grenzen op. Het publiek krijgt een introductie in de Noorse muziekcultuur Joik en wordt bij vlagen getrakteerd op absurdistische en buitenaardse taferelen. De videobeelden en animaties vullen dat vaak mooi aan, al kunnen ze soms te nadrukkelijk aanwezig zijn. Naar mate de show richting het einde toegaat is er meer ruimte voor verstilling en rust, wat zeker past bij een reis naar het Noorderlicht in coronatijd. Het levert een mooi hoogtepunt op van het nummer Juiste Woorden.
Maartje en Kine hebben inmiddels al een vast publiek aan zich weten te binden, maar voor wie hen nog niet kent, doet er goed aan om naar deze voorstelling te gaan. Wat wacht is een verrassende avond vol comedy, mooie muziek en een vakantietrip naar Noorwegen. En dat is na een lange tijd zonder theater een verademing.

Speelbeesten II is te zien op donderdag 4 november in het Stadstheater. Kaarten zijn €20,- per stuk en te bestellen via www.stadstheater.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Het bevrijdingsconcert – dat overigens gratis toegankelijk is - richt zich met de muziek en dansen vooral op de oudere bezoekers, maar iedereen is welkom, ongeacht de leeftijd. Foto: HGOS
Bevrijdingsconcert Zoetermeer en Magisch Zoetermeer brengen de muziek van toen tot leven 25 apr, 13:00
In het HagaZiekenhuis is een menopauze poli waar de huisarts een verwijzing voor kan geven, maar je kunt ook terecht bij een zelfstandig werkende overgangsconsulente.
Informatieavonden over de overgang in HagaZiekenhuis Zoetermeer 25 apr, 12:47
Sigrid van den Berg van Sigrid Uitvaartbegeleiding – Jouw uitvaart, jouw wensen. Uw laatste afscheid, persoonlijk en met zorg vormgegeven. Foto: Babet Hogervorst
Ontdek Sigrid Uitvaartbegeleiding - Waar een afscheid een leven vertelt 25 apr, 12:36
Ochtendwandelen met de boswachter. Foto: Rob de Wind Fotografie-Filmproducties
Dauwtrappen in het Bentwoud met de boswachter 25 apr, 12:28 1
Taptoe in Zoetermeer. Foto: Gerard van Warmerdam
Verhuisbedrijf Henneken wordt hoofdsponsor van de Taptoe Zoetermeer 25 apr, 11:48
Zang- en acteertalent Sil van der Zwan in zijn studio achter de piano. Foto: André van der Wiel
15-jarig creatief talent Sil van der Zwan houdt alle opties open 25 apr, 11:04 2
De natuur beleven vanaf het water. Foto: pr
Natuur beleven in de polder met rondvaartboot De Meervaarder 25 apr, 10:50
Foto: Martijn Mastenbroek
Feestelijke opening Kabouterpad Balij 24 apr, 16:15 21