Sportieve familiedag tijdens Geuzendag
Sportieve familiedag tijdens Geuzendag

Sportieve gezelligheid tijdens Geuzendag

Actueel 241 keer gelezen

Zoetermeer - Aanstaande zondag 26 september is het zover. Dan organiseren Toervereniging Zoetermeer ´77 (TVZ ’77), Scouting Pocahontas en Road Runners Zoetermeer (RRZ) voor de negende keer de Geuzendag Zoetermeer. Dit jaar is dit tevens het slotevenement van de Nationale Sportweek.

Traditioneel met de echte Geuzenwandeltocht, de (scouting) Geuzenspelen, de GeuzenInstawalk en Geuzenfietstochten. Dit alles onder de noemer: een sportieve familiedag.
RRZ heeft twee schitterende wandelroutes uitzet voor de Geuzenwandeltocht: een familieroute (geschikt voor jong en oud) van 15 km. door het Buytenpark, het Westerpark en de prachtige (nieuwe) Driemanspolder, en een recreatieve route van 25 km. door 3 natuurgebieden in het westelijk deel van Zoetermeer. Je pakt gelijk een stukje geschiedenis mee, want de route loopt langs het gebied waar 400 jaar geleden de Spanjaarden waren gelegerd (bij de Voorweg) en Zoetermeer bezet hielden.

Fietsen
TVZ ’77 organiseert diverse fiets- en bike activiteiten. Op dit moment worden de toerfietsroutes voorzien van pijlen, zodat de deelnemers niet verkeerd kunnen rijden. De routes zijn geschikt voor zowel recreatief fietsen, ook de sportieve fietser rijdt deze route met plezier. De kortste fietsroutes van 25 en 34 km. gaan door de mooie omgeving van Zoetermeer richting Leiden.
De 50 km. route gaat door het gebied ten zuidoosten van Zoetermeer. Dit gebied werd in de Geuzentijd onder water gezet teneinde met platbodems richting Leiden te kunnen varen. De langste route van 75 km. is een combinatie van de zuidelijke en noordelijke routes.
Spectaculair is de gravel(cyclocross)tocht. Gekozen kan worden uit routes over 60 en 80 km. De gravel(cyclocross)tocht is geschikt voor mountainbike-, gravel- en cyclocrossbikes.
Ook worden er twee mountainbike (MTB) parkoersen aangeboden. De routes zijn gelegen in het Land van Wijk en Wouden. Dit is het meest westelijke stukje van het Groene Hart, het landelijk gebied tussen de steden Zoetermeer, Den Haag, Leidschendam-Voorburg, Leiden, Leiderdorp, de Oude Rijnzone en Alphen a/d Rijn. De MTB en gravelroute´s zijn te rijden met fietsnavigatie.

RRZ organiseert ook de GeuzenInstawalk. Dit is een inspirerende wandeling voor mensen met een passie voor fotografie en Instagram.
Aan de Instawalk is een fotowedstrijd verbonden. De beste 3 foto’s krijgen een prijs van de organisatie, terwijl de beste foto ook wordt geprojecteerd op het LED-bord aan de Mandelabrug. Daarnaast heeft hoofdsponsor Verlaan Makelaardij een prijs verbonden aan een aparte foto opdracht. Maximaal 50 deelnemers kunnen zich inschrijven voor de Instawalk. De voorinschrijving is tot en met 24 september en kost € 3,-. Als het maximaal aantal deelnemers nog niet is bereikt kan er ook op
26 september worden ingeschreven, dan kost deelname € 5,-.

Scouting Pocahontas zal van 11:00 tot 15:00 uur aanwezig zijn op het veld tussen het CKC en de Dorpstraat met allerlei leuke, scouting-like, activiteiten voor jeugd van 5 t/m 15 jaar. Met een knipoog naar de geschiedenis kan ervaren worden wat er allemaal kwam kijken bij “het ware leven van een Geus”. Bij de informatiestand van Scouting Pocahontas kan een strippenkaart worden gekocht.
Er worden spelonderdelen voor de categorieën 5 t/m 10 en 11 t/m 15-jarigen georganiseerd. Om hieraan mee te kunnen doen moet bij de informatiestand van Scouting Pocahontas een strippenkaart worden gekocht.
Kijk voor het volledige programma: https://geuzendag.nl/geuzenspel/geuzenspelen-onderdelen/.. Voor de Geuzenspelen kan alleen op 26 september worden ingeschreven. Voor alle andere onderdelen wordt geadviseerd om vooraf online in te schrijven.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Het bevrijdingsconcert – dat overigens gratis toegankelijk is - richt zich met de muziek en dansen vooral op de oudere bezoekers, maar iedereen is welkom, ongeacht de leeftijd. Foto: HGOS
Bevrijdingsconcert Zoetermeer en Magisch Zoetermeer brengen de muziek van toen tot leven 25 apr, 13:00
In het HagaZiekenhuis is een menopauze poli waar de huisarts een verwijzing voor kan geven, maar je kunt ook terecht bij een zelfstandig werkende overgangsconsulente.
Informatieavonden over de overgang in HagaZiekenhuis Zoetermeer 25 apr, 12:47
Sigrid van den Berg van Sigrid Uitvaartbegeleiding – Jouw uitvaart, jouw wensen. Uw laatste afscheid, persoonlijk en met zorg vormgegeven. Foto: Babet Hogervorst
Ontdek Sigrid Uitvaartbegeleiding - Waar een afscheid een leven vertelt 25 apr, 12:36
Ochtendwandelen met de boswachter. Foto: Rob de Wind Fotografie-Filmproducties
Dauwtrappen in het Bentwoud met de boswachter 25 apr, 12:28 1
Taptoe in Zoetermeer. Foto: Gerard van Warmerdam
Verhuisbedrijf Henneken wordt hoofdsponsor van de Taptoe Zoetermeer 25 apr, 11:48
Zang- en acteertalent Sil van der Zwan in zijn studio achter de piano. Foto: André van der Wiel
15-jarig creatief talent Sil van der Zwan houdt alle opties open 25 apr, 11:04 2
De natuur beleven vanaf het water. Foto: pr
Natuur beleven in de polder met rondvaartboot De Meervaarder 25 apr, 10:50
Foto: Martijn Mastenbroek
Feestelijke opening Kabouterpad Balij 24 apr, 16:15 21