“Na 13 jaar komt er een einde van het bondscoachschap. Vanaf september wordt ik Technisch Directeur van Nederland op Papendal. En drie dagen ga ik werken als verbindingsfactor in De Haag e.o. in beide discipline zaal en beachvolleybal”.
“Na 13 jaar komt er een einde van het bondscoachschap. Vanaf september wordt ik Technisch Directeur van Nederland op Papendal. En drie dagen ga ik werken als verbindingsfactor in De Haag e.o. in beide discipline zaal en beachvolleybal”.

Anfiloff: “Ik ben trots op mijn beachers”

Actueel 563 keer gelezen

Zoetermeer - Vanaf 2008 is hij al bondscoach van de beachvolleyballers en beachvolleybalsters, maar nu stopt hij er mee. De Olympische Spelen in Japan was de laatste klus van Victor Anfiloff (48). Ook bij volleybalvereniging ZOVOC is hij geen technisch manager meer, maar heeft daar nog wel een adviserende rol. Over hoe het was in Tokio doet Victor zijn verhaal.

Door Nico Mos

“We hebben dan weliswaar, bij het beachvolleybal, geen medailles behaald, ben ik toch hartstikke trots op mijn beachers”, valt Victor direct met de deur in huis. Victor is 13 jaar bondscoach geweest en wilde zijn laatste klus wat meer flair geven. Hij is nu officieel gestopt “Ik ben tevreden. Kijk, ik ben coach van het beachvolleybalduo Brouwer/ Meeuwsen. Zij hebben het afgelopen jaar niet zo goed gedaan, maar wonnen wel een Grandslam toernooi waardoor de verwachtingen om te presteren in Tokio omhoog gingen. Ze hadden de vechtmodus gevonden en ook ik hoopte op een medaille, maar de Noren waren gewoon beter dan wij. Zij hebben ook uiteindelijk de gouden medaille gewonnen”.
Parijs
“Ook de meiden hebben goed gespeeld, maar niet iets extra’s. Op zo’n moment waar de gehele wereld naar kijkt, moet je vlammen. Maar ik kijk er toch ook iets anders tegen aan, want Katja Stam is 22 en Raïsa Schoon (pas) 19 jaar”, gaat Victor verder. “En van het andere duo Sanne Keizer (36) en Madelein Meppelink (31), is het voor Madelein alweer haar derde Olympische Spelen Iedereen kijkt naar het resultaat en we willen altijd meer, maar als terugkijkt wat voor impact Brouwers en Meeuwsen hebben gehad de afgelopen jaren. Dat is echt enorm geweest. Ik zei ook na afloop: ‘jongens ik weet dat jullie teleurgesteld zijn, maar jullie hebben de afgelopen jaren het beachvolleybal steeds meer op de kaart gezet’. Ze hebben de wedstrijd verloren tegen een beter team. Dat zagen ze zelf ook wel in”, zegt hij. ‘En als je nu voor uitkijkt naar Parijs? “Dat is alweer over drie jaar. Dan kunnen we met Stam / Schoon voorlopig nog jaren vooruit. Maar ook Meppelink zou nog mee kunnen, als ze fit blijft hoor. Over drie jaar gaan we echt oogsten daar ben ik van overtuigd”.
Saai
“Door de corona moesten we de gehele dag op onze hotelkamer blijven. We speelden pas om 22:00 uur en moesten daarom tot 18:00 uur op de kamer vertoeven. Dat was twee weken lang en dat is op z’n zachtst gezegd overdag best saai en de dagen waren heel lang. Ergens gaan eten, of iets drinken, was geen optie. We speelden wel in de mooiste stadions, maar die bleven leeg door de corona”. Dit was de derde Spelen die Victor meemaakte als bondscoach en nu stopt hij. “Maar de toekomst van het beachvolleybal ziet er goed uit”, aldus Victor, die als speler net de Olympische Spelen miste van Sydney in 2000.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Het bevrijdingsconcert – dat overigens gratis toegankelijk is - richt zich met de muziek en dansen vooral op de oudere bezoekers, maar iedereen is welkom, ongeacht de leeftijd. Foto: HGOS
Bevrijdingsconcert Zoetermeer en Magisch Zoetermeer brengen de muziek van toen tot leven 25 apr, 13:00
In het HagaZiekenhuis is een menopauze poli waar de huisarts een verwijzing voor kan geven, maar je kunt ook terecht bij een zelfstandig werkende overgangsconsulente.
Informatieavonden over de overgang in HagaZiekenhuis Zoetermeer 25 apr, 12:47
Sigrid van den Berg van Sigrid Uitvaartbegeleiding – Jouw uitvaart, jouw wensen. Uw laatste afscheid, persoonlijk en met zorg vormgegeven. Foto: Babet Hogervorst
Ontdek Sigrid Uitvaartbegeleiding - Waar een afscheid een leven vertelt 25 apr, 12:36
Ochtendwandelen met de boswachter. Foto: Rob de Wind Fotografie-Filmproducties
Dauwtrappen in het Bentwoud met de boswachter 25 apr, 12:28 1
Taptoe in Zoetermeer. Foto: Gerard van Warmerdam
Verhuisbedrijf Henneken wordt hoofdsponsor van de Taptoe Zoetermeer 25 apr, 11:48
Zang- en acteertalent Sil van der Zwan in zijn studio achter de piano. Foto: André van der Wiel
15-jarig creatief talent Sil van der Zwan houdt alle opties open 25 apr, 11:04 2
De natuur beleven vanaf het water. Foto: pr
Natuur beleven in de polder met rondvaartboot De Meervaarder 25 apr, 10:50
Foto: Martijn Mastenbroek
Feestelijke opening Kabouterpad Balij 24 apr, 16:15 21